Χ. Θεοχάρης: Νομικά πρόσωπα παίρνουν συντάξεις!

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συντάξεις «μαϊμού» προκύπτουν από τις διασταυρώσεις που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στα μητρώα Ασφαλιστικών Ταμείων.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΒΗΜΑ 99,5 ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργεί η ΓΓΠΣ στα μητρώα των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2012, αποκάλυψε πως το 10% των περιπτώσεων είναι «τυφλό» δηλαδή δεν είναι ξεκάθαρο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

Όπως τόνισε, από τους εν εξελίξει ελέγχους στα μητρώα κάποιων ταμείων, το 60% των δεδομένων αφορά σε σωστά στοιχεία, το 30% σε δεδομένα που απαιτούν εύκολη διόρθωση, ενώ στο 10% των περιπτώσεων δεν προκύπτει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

«Βλέπουμε Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων που αντιστοιχούν σε νομικά πρόσωπα να παίρνουν συντάξεις», τόνισε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας η ΓΓΠΣ έχει ήδη ελέγξει τα μητρώα του Ταμείου Νομικών, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ. Για τον ΟΑΕΕ τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι στα άλλα Ταμεία.

«Από τι στιγμή που ξέρουμε σε ποιον δίνει σύνταξη το Ταμείο προχωρούμε σε διασταύρωση με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Πρώτα ελέγχουμε το μητρώο, ύστερα κάνουμε τη διασταύρωση με τον ΑΦΜ», τόνισε, προσθέτοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που έχει δηλωθεί «τυχαίος» Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και έχει δηλωθεί για την καταβολή της σύνταξης τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί σε άλλο πρόσωπο.

Οι καταθέσεις εξωτερικού

Για τις διασταυρώσεις που διενεργούνται σε φορολογούμενους που μετέφεραν την περίοδο 2009-2012 στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως υπάρχουν πλέον αναλυτικά στοιχεία τόσο για το 2011, όσο και για 2012 τα οποία έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως τόνισε σε «χιλιάδες περιπτώσεις» εμβασμάτων καταγράφονται αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων. «Στην επιφάνεια έρχονται οι πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk