Πρόστιμα Ήφαιστος

Πρόστιμα Ήφαιστος | tovima.gr

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς Υπουργείο Οικονομικών Αγαπητέ κύριε υπουργέ, Εδώ και 22 χρόνια έχω ένα μικρό βενζινάδικο στην Κω. Προσπαθώ με αρκετό κόπο και βάσανα να βγάλω τα προς το ζην, κυρίως τους τρεις μήνες του καλοκαιριού εξαιτίας του τουρισμού.

Τόσα χρόνια εγώ, όπως κι όλοι οι συνάδελφοί μου, αναβαθμιστήκαμε (κι όχι πάντα εκούσια) σε φοροεισπράκτορες της εκάστοτε κυβέρνησης, πολλές φορές εις βάρος του επαγγέλματός μας. Έτσι και πριν λίγα χρόνια αποδίδαμε προκαταβολικά τους φόρους από το πετρέλαιο θέρμανσης παίρνοντας μετά τις επιστροφές από το κράτος μέσα από το σύστημα Ήφαιστος, που αρχικά το διαχειριζόταν ιδιωτική εταιρεία και μετά την 1/1/2011 το ελληνικό κράτος.

Στην αλλαγή χρήσης και διαχείρισης όμως του συστήματος, διαπιστώθηκαν κάποιες δυσλειτουργίες του , καθώς για ένα μεγάλο διάστημα λειτουργούσαν δύο διευθύνσεις μέσω ιντερνέτ (ifaistos.mnec και ifestos.mnec), για την καταχώρηση των στοιχείων. Όταν έφτασε η ώρα αυτές να ενσωματωθούν σε μία, ΚΑΝΕΝΑΣ δε σκέφτηκε απλά να συγχωνεύσει τα στοιχεία της μιας στην άλλη, με αποτέλεσμα όσοι είχαμε κάνει τις καταχωρήσεις μας στη μία, να πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να τις ακυρώσουμε και να τις καταχωρήσουμε στην άλλη, όντας εκπρόθεσμοι και χωρίς οι υπεύθυνοι του Ήφαιστος να μπορούν να μας δώσουν εναλλακτική λύση (δεν υπήρχε).

Το αποτέλεσμα ήταν, όλες αυτές οι καταχωρήσεις να θεωρηθούν τελωνειακές παραβάσεις και για κάποιους από μας τα πρόστιμα να είναι τεράστια και δυσβάστακτα για να καλυφθούν. Στη δική μου περίπτωση τα παραστατικά ήταν 142 (ήταν η πιο ενεργή περίοδος για το πετρέλαιο θέρμανσης) και καλούμαι να πληρώσω πρόστιμο 14.000 ευρώ για κάτι στο οποίο, ούτε την ευθύνη είχα αλλά ούτε και την επιλογή. Αν επιμείνετε στην άδικη είσπραξη των προστίμων αυτών, η μόνη λύση που μου απομένει (αφού με τόσες έξτρα εισφορές – επαγγελματικές και προσωπικές – αδυνατώ να το πληρώσω), είναι να πάω στο Τελωνείο και να παραδώσω την άδεια λειτουργίας του καταστήματός μου και τα κλειδιά, ώστε οι υπάλληλοί σας να το δουλέψουν και να εισπράξουν το πρόστιμο από τα κέρδη του (να δούμε πότε θα το καταφέρουν).

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα και γι` αυτό θα πρέπει άμεσα να βρείτε μια δίκαιη λύση. Ο λόγος της ανοικτής επιστολής είναι η τελευταία λύση (πριν την επαγγελματική κατάρρευση), καθώς όσα mail κι αν έστειλα στο υπουργείο δεν απαντήθηκαν ποτέ, κι ούτε οι τηλεφωνικές προσπάθειές μου απέδωσαν καρπούς. Με τιμή και το κεφάλι ψηλά, ένας πρατηριούχος, που στερήσατε το μέλλον αυτού και της οικογένειάς του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk