Ο επικίνδυνος ακροδεξιός ακτιβισμός

Ειδεχθής και αποτρόπαιη από κάθε άποψη η πολλαπλή βιαιοπραγία του νεαρού Πακιστανού

Ο επικίνδυνος ακροδεξιός ακτιβισμός | tovima.gr

Ειδεχθής και αποτρόπαιη από κάθε άποψη η πολλαπλή βιαιοπραγία του νεαρού Πακιστανού σε βάρος της 15χρονης στην Πάρο. Η πολιτεία και οι δικαστικές αρχές έχουν τώρα τον λόγο και την υποχρέωση να αξιολογήσουν την πράξη και να επιβάλλουν τις δέουσες ποινές.

Τα υπόλοιπα, όπως ο αναπτυσσόμενος τελευταίως οργανωμένος ακροδεξιός ακτιβισμός, δεν έχουν θέση σε μια συντεταγμένη και οργανωμένη κοινωνία, όπως είναι και φιλοδοξεί να παραμείνει η Ελλάδα.

Το χθεσινό «ντου» της Χρυσής Αυγής στο πλοίο που μετέφερε τον πακιστανό και άλλες παρόμοιου τύπου επιθέσεις των «στρατιωτών» του Μιχαλολιάκου, δεν ταιριάζουν ούτε στην κουλτούρα μας, ούτε βεβαίως στο νομικό πολιτισμό μας.

Είναι επιεικώς πολιτικά και κοινωνικά απαράδεκτες, διαμορφώνουν περιβάλλον αντιδημοκρατικό, προπαρασκευάζουν μέλλον σκοτεινό, εγκαθιδρύουν καθεστώς φόβου, διώξεων και φασισμού. Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.

Οι αρχές οφείλουν ταχύτατα να λάβουν τα μέτρα τους και οι ηγεσίες των κομμάτων να καταδικάσουν τα προκατασκευασμένα γεγονότα των δήθεν «αγανακτισμένων» χρυσαυγιτών.

Αν ο δημοκρατικός κόσμος μείνει απαθής σε λίγο θα κυκλοφορούν τάγματα εφόδου στις γειτονιές της Αθήνας και η ακροδεξιά τρομοκρατία θα βρει πεδίο ελεύθερο για εγκληματική δράση.

Τώρα πριν γιγαντωθεί η ακροδεξιά τρομοκρατία πρέπει να ελεγχθεί και να συντριβεί. Μετά θα είναι αργά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk