Μια κεραμίδα στο κεφάλι μας

Μια κεραμίδα στο κεφάλι μας | tovima.gr

Στην παιδική μου ηλικία, παρακολουθούσα τακτικά τις κινηματογραφικές ταινίες με τον Χονδρό και τον Λιγνό, τους ρόλους των οποίων υποδύονταν αντιστοίχως, αυτοί οι εξαίρετοι Άγγλοι ηθοποιοί, Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, που με τα αδέξια “κατορθώματα” τους, προκαλούσαν ασυγκράτητα γέλια, σε όλα εκείνα τα παιδιά, που τους παρακολουθούσαν . Σε μια σκηνή, που με είχε πολύ εντυπωσιάσει και είναι η μοναδική, που εξακολουθεί να παραμένει στη μνήμη μου, ο Χονδρός ή ο Λιγνός – δεν θυμάμαι τώρα, ποιος από τους δυο ήταν ο “τυχερός “– είχε δεχθεί στο κεφάλι του μια ουρανοκατέβατη κεραμίδα .

Συνέχισε όμως να παίζει τον ρόλο του, σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα και μόνον μετά από αρκετή ώρα, έδειξε ότι ένοιωσε τρομερό πόνο στο κεφάλι του, απ’αυτό το ηχηρό κτύπημα . Εδώ και πολλά χρόνια τώρα, μας κρέμασαν οι πολιτικοί, επάνω από το κεφάλι μας, ως Δαμόκλειο σπάθη, μιαν άλλη, διαφορετική κεραμίδα, που είχε την ιδιότητα να αυξάνει συνεχώς το βάρος της και όταν, πριν από δυόμιση περίπου χρόνια, το βάρος της ξεπέρασε το όριο αντοχής του σχοινιού, που την συγκρατούσε, έπεσε με ορμή επάνω στο κεφάλι μας .

Ο πόνος που προκλήθηκε απ’αυτό το πρωτόγνωρο, για μας τους Έλληνες, κτύπημα, δεν έγινε αμέσως αισθητός, αλλά με κάποια χρονική καθυστέρηση . Και από τότε η έντασή του διαρκώς αυξάνεται, με απρόβλεπτες συνέπειες, για την οικονομική μας αντοχή, την ψυχική μας υγεία, αλλά ακόμη, θα μπορούσα να πώ και για την σωματική μας ακεραιότητα . Οι πολιτικοί μας, που έσπευσαν τώρα, ως γιατροί, να μας αποκαταστήσουν, απ’αυτό το θανάσιμο τραύμα, είναι εκείνοι που έχουν αποφοιτήσει από την ίδια σχολή, με αυτούς που μας κρέμασαν στο παρελθόν αυτή την κεραμίδα .

Και τίθεται τώρα το ερώτημα : Ποιοι έβαλαν στα χέρια αυτών των μαθητευόμενων “γιατρών” την καταστροφική αυτή κεραμίδα ; Εκείνοι οι αχόρταγοι και ανάλγητοι διεθνείς τοκογλύφοι, που θησαυρίζουν, σε βάρος της οικονομικής ευρωστίας και της εθνικής κυριαρχίας των λαών, εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα ( φυσική ή επίπλαστη ) των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών τους και έχουν καταφέρει να χαρακτηρίζονται με την αθώα λέξη “Αγορές”, ή οι διαπλεκόμενοι με τους πολιτικούς, επώνυμοι και ανώνυμοι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, μέσω των γνωστών πελατειακών σχέσεων, διατηρούν εσαεί, αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk