Ισπανία: παρά την κρίση, αντέχει ακόμα δημοσκοπικά ο Ραχόι

Τέσσερις μονάδες έχει χάσει στις δημοσκοπήσεις το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, διατηρώντας σαφέστατο προβάδισμα έναντι των Σοσιαλιστών του PSOE, παρά το γεγονός ότι η χώρα διέρχεται τη χειρότερη κρίση από το θάνατο του Φράνκο. Εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Λαϊκό Κόμμα θα λάμβανε 36,6%, έναντι 29,9% για τους Σοσιαλιστές.

Τέσσερις μονάδες έχει χάσει στις δημοσκοπήσεις το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, διατηρώντας σαφέστατο προβάδισμα έναντι των Σοσιαλιστών του PSOE, παρά το γεγονός ότι η χώρα διέρχεται τη χειρότερη κρίση από το θάνατο του Φράνκο.

Εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Λαϊκό Κόμμα θα λάμβανε 36,6%, έναντι 29,9% για τους Σοσιαλιστές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 2-10 Ιουνίου, αρκετές εβδομάδες προτού ξεκινήσει η αρχική συζήτηση για τη σωτηρία των ισπανικών τραπεζών, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε συζήτηση για το κατά πόσο η Ισπανία μπορεί να αντέξει χωρίς τη χρηματοδότηση ενός Μνημονίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2011 το κόμμα του Ραχόι είχε κερδίσει με 44,6%, ποσοστό που του εξασφάλισε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης έχει να κάνει με το καθεστώς των αυτονομιών που ισχύει στη χώρα και το οποίο όμως έχει δημιουργήσει αρκετούς δημοσιονομικούς πονοκεφάλους στον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Βαλένθια έχει ζητήσει τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της, ενώ το ίδιο ενδέχεται να πράξει και η Καταλονία.

Έτσι, το 30,8% δηλώνει υπέρ της συνέχισης του υπάρχοντος καθεστώτος αυτονομιών, έναντι 21,9% που θα προτιμούσε μια πιο κεντρική διακυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk