Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στην πόλη Οακ Κρικ του Ουισκόνσιν, όταν ένοπλος επιτέθηκε σε συνάθροιση πιστών την ώρα της προσευχής μέσα σε ναό των Σιχ, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν στο εσωτερικό του ναού. Δεν εντοπίστηκε άλλος δράστης μέσα στον ναό, είπε αξιωματικός της αστυνομίας. Τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας» την επίθεση, ενώ ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Τζον Εντουαρντς είπε ότι υπάρχουν και τέσσερις σοβαρά τραυματισμένοι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας και το FBI διαθέτει
τα απαραίτητα στοιχεία
», τόνισε ο Εντουαρντς και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν
στοιχεία που να δείχνουν ότι ο δράστης είχε προσωπικά κίνητρα για την επίθεση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ναός έχει εκκενωθεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Οπως δήλωσαν οι επίσημοι φορείς του Οακ Κρικ του Ουισκόνσιν, οι πρώτες αναφορές στο σύστημα έκτακτης ανάγκης σημείωναν την εκδοχή πολλαπλών σκοπευτών, αλλά τελικά ο δράστης έδρασε μόνος του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι στον ναό των Σιχ έγινε μεθοδική έρευνα και ανακρίθηκε το σύνολο των προσκυνητών που βρίσκονταν μέσα. Οι πιστοί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τη στιγμή της επίθεσης είχαν ετοιμάσει γεύμα για το εκκλησίασμα και μόλις εκδηλώθηκε η επίθεση αναζήτησαν καταφύγιο σε διάφορα σημεία, δήλωσαν στους αστυνομικούς φίλοι και μέλη των οικογενειών των θυμάτων.