Αρ. Γιαννακίδης: «Ζητάμε από τον υπουργό σαφείς απαντήσεις για την επιχείρηση και το χαρακτήρα των μέτρων που ελήφθησαν»

Την Δευτέρα 6/8/2012 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Κακούση (09:00-11:00) για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών στην περιοχή του

Για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση απώθησης των λαθρομεταναστών{{{ moto }}}

Σήμερα στις 7 το απόγευμα κινητοποιείται η τοπική κοινωνία για να καταθέσει τη διαμαρτυρία της για κάτι που δρομολογήθηκε πριν από μερικές μέρες. Και μάλιστα μέχρι, ακόμη, και σήμερα, χωρίς να γνωρίζει η θεσμική κοινωνία τι ακριβώς συμβαίνει.

Εγώ δεν έχω συνομιλήσει ακόμα με τον κ Υπουργό. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του για να δούμε τι συμβαίνει με τις παραγωγικές σχολές των Δοκίμων Αστυφυλάκων στη περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής, όπου έχουν εγκαταστήσει λαθρομετανάστες και τις έχουν μετατρέψει σε κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Είναι πολύ δύσκολο να ενημερώσει ο κ υπουργός την τοπική κοινωνία για να μην αιωρούνται και να μην τροφοδοτούνται πληροφορίες που προκαλούν αποπροσανατολισμό και πανικό. Κάποιοι λένε ότι τα άτομα αυτά θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους. Άλλοι λένε και διαρρέουν ότι θα έχει μόνιμο χαρακτήρα. Ποιά είναι η αλήθεια. Ότι μπορεί να επαναπροωθηθούν και να έρθουν άλλα άτομα. Ότι οι σχολές μπορεί να μετατραπούν σε μόνιμα κέντρα επαναπροώθησης λαθρομεταναστών. Ποιός μπορεί να μας το διασφαλίσει;{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Δεν επικοινώνησε κανείς μαζί σας;

Με πήρε ο Διευθυντής του υπουργού και μου είπε ότι έχουν τα μέτρα προσωρινό χαρακτήρα. Τι σημαίνει προσωρινός χαρακτήρας; Την 1η Σεπτέμβρη πρέπει να αρχίσουν οι εξετάσεις και στις 2 του Οκτώβρη θα πρέπει αυτές οι σχολές να λειτουργήσουν. Είναι εύλογοι προβληματισμοί που δημιουργούν αποπροσανατολισμό και προβληματίζουν και την κοινωνία. Η κοινωνία δεν πρέπει με σαφήνεια να γνωρίζει. Δεν πρέπει να δημιουργούμε εντάσεις στη κοινωνία που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Εμείς θέλουμε το καθησυχασμό του αρμόδιου υπουργού και να μας δώσει απαντήσει σε τρία τέσσερα σημεία που μας προβληματίζουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk