Εντάξει, και αρκετά ελληνικά ΜΜΕ δεν πάνε πίσω έχοντας να επιδείξουν πλείστες όσες περιπτώσεις κιτρινισμού και κατασκευής «ειδήσεων» και θεμάτων-προβλημάτων εκ του μη όντος, αλλά τα αντίστοιχα βρετανικά… πάνε ποδάρια μπροστά.
Από τα πρόσφατα… ολυμπιακά κατορθώματα αγγλικών εντύπων που αναφέρονται στα καθ’ ημάς καταγράφω ενδεικτικά δύο. Η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun» δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της ελληνίδας πρωταθλήτριας του μπιτς βόλεϊ Βίκυς Αρβανίτη να κρατάει την μπάλα στα σκέλια τη συνόδευε με τη σεξιστική λεζάντα «Ελα, αγάπη μου. Σπρώξε! Ισα που μπορώ να δω το κεφάλι» (!), ενώ πρόσθετε την ειρωνική αναφορά ότι, έχοντας κερδίσει στην καριέρα της 300.000 αγγλικές στερλίνες, η Αρβανίτη μπορεί να αγοράσει όλη την Ελλάδα αλλά και μεγάλο μέρος της Κύπρου! Οντως… βαθυστόχαστοι εξυπνακισμοί.
Αλλά και η σοβαρή «Independent» έβγαλε μέγα θέμα-σκάνδαλο… αποκαλύπτοντας ότι «ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από τις συνέπειες της σοβαρής οικονομικής κρίσης, αξιωματούχοι της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξοδεύουν χιλιάδες στερλίνες σε club του Λονδίνου αποκλειστικά για πριβέ μέλη»!.. Μάλιστα η ιστορία παρουσιάστηκε σε αντιδιαστολή με την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων στις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και διαβάζοντας ότι τη σπατάλη διαπράττουν «αξιωματούχοι της χώρας στους Ολυμπιακούς» αρχίζεις να… φορτώνεις με τους επικεφαλής της ΕΟΕ που ηγείται της αθλητικής αποστολής στο Λονδίνο…
Περί τίνος επρόκειτο στην πραγματικότητα; Ηταν πρωτοβουλία-δράση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, που ενοικίασε το Kάρλτον Κλαμπ στο Σεν Τζέιμς του Λονδίνου για να στήσει εκεί το «Σπίτι των Ελλήνων» με σκοπό να γίνουν εκδηλώσεις ώστε «να προσελκυθούν ξένες επενδύσεις και να προωθηθεί η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας»…

Με αφορμή (και) τα προαναφερθέντα βρετανικά δημοσιεύματα, θυμήθηκα τη χολή που έσταζαν οι Αγγλοι την περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004, όντες και τότε… ολυμπιονίκες στον κιτρινισμό και καλλιεργώντας την υστερία στα όρια της τρομολαγνείας για την ελληνική διοργάνωση και δη για τα μέτρα ασφαλείας που, υποτίθεται, ήταν ανεπαρκή…
Μέχρι και δαιμόνιους ρεπόρτερ με κρυφές κάμερες είχαν στείλει σε ημιτελείς ολυμπιακές εγκαταστάσεις για να ανακαλύψουν ότι ήταν αφύλαχτες και άρα… ξέφραγα αμπέλια για δολιοφθορές ου μην αλλά και τρομοκρατικά χτυπήματα!

Επίσης, σάλο είχαν ξεσηκώσει οι Αγγλοι με το Zeppelin γιατί – λέει – είχε αργήσει να πετάξει στον αττικό ουρανό και δεν κατόπτευε έγκαιρα τη ροή της κυκλοφορίας και δη τυχόν ύποπτες κινήσεις στους αθηναϊκούς δρόμους!..

Και να τώρα που τα λούζονται όλα αυτά οι ίδιοι, καθώς η βρετανική διοργάνωση μπάζει σε θέματα ασφαλείας και όχι μόνο. (Προσθέστε: Το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην αγγλική πρωτεύουσα. Τις μισοάδειες κερκίδες των πρώτων ημερών όπου επιστρατεύθηκαν φαντάροι. Την πτώση του συστήματος πληρωμής με πιστωτικές κάρτες. Μέχρι και τις σημαίες Β. και Ν. Κορέας μπέρδεψαν, ενώ μπήκε λάθος φωτογραφία στη διαπίστευση αθλητή και δη… Βρετανού, του σπρίντερ Ανταμ Τζέμιλι!). Και μάλιστα σε ένα στρατοκρατούμενο ολυμπιακό Λονδίνο, εικόνα που ούτε κατά διάνοια υπήρχε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2004…
Ενδεικτικά και πάλι ας σημειωθούν:
  • Ο 11χρονος που ανέβηκε σε αεροπλάνο στο Μάντσεστερ (ολυμπιακή πόλη γαρ), χωρίς διαβατήριο, εισιτήριο και κάρτα επιβίβασης!
  • Ο δημοσιογράφος που έκοβε ανενόχλητος βόλτες στο Ολυμπιακό Χωριό χωρίς διαπίστευση, όπως και εθελοντής που δεν είχε πρόσβαση εκεί!
  • Η άγνωστη κοπέλα… επικεφαλής της ινδικής αποστολής στην παρέλαση της τελετής έναρξης!
  • Το σκάνδαλο με ένα σετ κλειδιών ασφαλείας από το «Γουέμπλεϊ» που χάθηκαν, με την Σκότλαντ Γιαρντ να παραδέχεται εμμέσως την ευθύνη της Αστυνομίας και τους διοργανωτές να πληρώνουν 52.000 ευρώ για την αντικατάσταση της κλειδαριάς!
Επιπλέον πρέπει να υπογραμμισθεί ότι αυτοί οι οργανωμένοι ως κράτος και νοικοκύρηδες ως λαός Βρετανοί – και όχι σπάταλοι, όπως οι «τεμπέληδες και φαύλοι» Ελληνες – έπεσαν έξω στον προϋπολογισμό της διοργάνωσης. Ο φάκελος υποψηφιότητας για το «Λονδίνο 2012» προέβλεπε δαπάνη 4,3 δισ. ευρώ και το κόστος επισήμως ανήλθε στα 11,8 δισ., ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για εκτίναξη στα 25-30 δισ. ευρώ!
Τέλος, ούτε η ολυμπιακή φλόγα απέφυγε τις περιπέτειες επί βρετανικού εδάφους, με τα παρατράγουδα να καταγράφονται διαδοχικά όταν:
  • Κάποιος προσπάθησε να τη σβήσει!
  • Ενας άλλος επιχείρησε να την αρπάξει από τα χέρια λαμπαδηδρόμου κραυγάζοντας κάτι για τον Αλλάχ (του) που είναι μεγάλος…
  • Αλλοι έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφία κρατώντας έναν αναμμένο αναπτήρα δίπλα στη φλόγα, ενώ την παράσταση έκλεψε ο θεριακλής που θέλησε να απαθανατιστεί ανάβοντας τσιγάρο από την ολυμπιακή δάδα!
  • Στο αποκορύφωμα, η γκάφα των επίσημων διοργανωτών που, ενώ είχαν αρχίσει οι Αγώνες, αναγκάστηκαν να σβήσουν την ολυμπιακή φλόγα προκειμένου να μεταφέρουν τον βωμό από το κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου ώστε να μην εμποδίζει τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων στίβου όπως θα συνέβαινε εκεί όπου τον είχαν τοποθετήσει στην τελετή έναρξης!
Ας κοιτάξουν λοιπόν και τον εαυτό τους στον (ολυμπιακό) καθρέφτη οι Αγγλοι ή τουλάχιστον όσοι από αυτούς θέλουν να φημίζονται για το παροιμιώδες (βρετανικό) φλέγμα…
ΥΓ.: Φανταστείτε τι θα έγραφαν οι Αγγλοι αν λεωφορείο των ΟΑ της Αθήνας σκότωνε ποδηλάτη, όπως συνέβη την περασμένη Τετάρτη στο Ανατολικό Λονδίνο!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ