Οδηγίες για δραχμή από Focus

Αλλο ένα προκλητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα φιλοξενεί το περιοδικό Focus, δίνοντας οδηγίες στους τουρίστες πΑλλο ένα προκλητικό δημοσίευμα από το γερμανικό περιοδικό Focus που δίνει οδηγίες στους τουρίστες ου θα βρεθούν στη χώρα για τις διακοπές τους και το τι πρέπει να κάνουν, αν ξαφνικά υπάρξει επιστροφή στη δραχμή. Το περιοδικό ξεκινά με την είδηση ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει διαρκείς συσκέψεις για το νέο πακέτο μέτρων, όμως στην Ευρώπη «ωριμάζει» η σκέψη να σταματήσει η οικονομική βοήθεια.

Αλλο ένα προκλητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα φιλοξενεί το περιοδικό Focus, δίνοντας οδηγίες στους τουρίστες που θα βρεθούν στη χώρα για τις διακοπές τους και το τι πρέπει να κάνουν, αν ξαφνικά υπάρξει επιστροφή στη δραχμή.

Όπως αναφέρεται στο «Έθνος», το περιοδικό ξεκινά με την είδηση ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει διαρκείς συσκέψεις για το νέο πακέτο μέτρων, όμως στην Ευρώπη «ωριμάζει» η σκέψη να σταματήσει η οικονομική βοήθεια.

«Για πολλούς τουρίστες αυτό το σενάριο ακούγεται τρομακτικό, ιδιαιτέρως, εάν γίνει η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην χώρα».

Η καθηγήτρια Οικονομίας του Τουρισμού, Σόνια Μουντς εμφανιζεται, πάντως, καθησυχαστική: «Εάν εισαχθεί ένα νέο νόμισμα, αυτό θα γίνει ομαλά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, οπότε και οι τράπεζες είναι κλειστές».

Αυτό σημαίνει για τους τουρίστες, ότι εκείνες τις ημέρες οι πληρωμές με χρεωστικές κάρτες θα είναι αδύνατες, όπως και οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Ως εκ τούτου, αναφέρει η Μουντς, όλοι οι τουρίστες στην Ελλάδα για αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάτι παραπάνω σε χρήματα.

Μία έξοδος από την ευρωζώνη και η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος, θα προκαλέσει άμεση αύξηση στις τιμές. Αυτό θα ισχύσει κυρίως για της εισαγωγές εμπορευμάτων. Στους τουρίστες αυτό θα γίνει λιγότερο αισθητό.

«Αυτό δεν θα είναι κάτι περισσότερο από μία μείωση στα γεύματα και τα ποτά στα ξενοδοχεία και να περιοριστεί στα τοπικά προϊόντα» εξηγεί η Μουντς, τονίζοντας ότι όσο τραγική και αν είναι η αγοραστική δύναμη της Ελλάδας, ο τουρισμός της χώρας θα έχει μακροπρόθεσμα ωφέλη από μια επάνοδο στο εθνικό νόμισμα.

Ψύχραιμοι για το ενδεχόμενο δραχμής

Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή. Το αν θα επέλθει μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αυτό αποτελεί προς το παρόν μία καθαρή σπέκουλα, επισημαίνει σε κάθε περίπτωση το άρθρο.

«Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Οι πιστωτές της χώρας δεν έχουν λόγο να βλάψουν την Ελλάδα κατά τέτοιο τρόπο. Μέχρι να παρουσιαστεί εξάλλου η έκθεση της Τρόικας τον Σεπτέμβριο, θα έχουν επιστρέψει από την Ελλάδα οι περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες» καταλήγει το Focus.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk