Βόρειος Κορέα: Εκκληση για τρόφιμα από τον ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα ζήτησε άμεση επισιτιστική βοήθεια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με επρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών. Οι εικόνες που μεταδίδονται από τα κρατικά κανάλια της Β. Κορέας δείχνουν σπίτια κάτω από το νερό, πλημμυρισμένα χωράφια και ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο στους πάνω ορόφους ψηλών κτιρίων. Πρόκειται για την πιο καταστροφική πλημμυρά στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων.

Η Βόρεια Κορέα ζήτησε άμεση επισιτιστική βοήθεια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με επρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τα κρατικά κανάλια της Β. Κορέας δείχνουν σπίτια κάτω από το νερό, πλημμυρισμένα χωράφια και ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο στους πάνω ορόφους ψηλών κτιρίων. Πρόκειται για την πιο καταστροφική πλημμυρά στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας από τις πλημμύρες, που ακολούθησαν την σοβαρή ανομβρία που είχε προηγηθεί στις αρχές της χρονιάς, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 119 άτομα ενώ δεκάδες χιλιάδες έμειναν άστεγοι. Όπως ανέφεραν μελη της αποστολής του ΟΗΕ από την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ, που επισκέφθηκαν τις περιοχές που έπληξαν περισσότερο οι πλημμύρες, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για βοήθεια.

Οι εκτεταμένες ζημιές στην υποδομή αλλά και στις καλλιέργειες της χώρας επιδείνωσαν το ήδη υπάρχον πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων. Οι κάτοικοι περιοχών, που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, έχουν άμεση ανάγκη από τρόφιμα και καθαρό νερό, καθώς πολλά πηγάδια μολύνθηκαν από τα λύματα των υπονόμων κατά τη διάρκεια των πλημμύρων.

Η Βόρεια Κορέα χρήζει άμεσης επισιτιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε ο ΟΗΕ τον προηγούμενο μήνα, τα 24 εκατομμύρια πολιτών της χώρας υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό. Κάποιες διεθνείς οργανώσεις έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνουν προμήθειες και δωρεές. Την Πέμπτη, ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι θα προσπαθούσε να συγκεντρώσει πάνω από 300 χιλιάδες δολάρια για τα θύματα των πλημμύρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk