Την παραχώρηση του Πάρκου «Αντώνη Τρίτση» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να διασωθεί ζητά με επιστολή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ο δήμαρχος Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος.

Ο δήμαρχος ενημερώνει το ΥΠΕΚΑ για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στον χώρο και ζητά να μπει ένα τέλος στις εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής που παρουσιάζει η έκταση των 1.150 στρεμμάτων του Πάρκου, το οποίο είναι τουλάχιστον πέντε φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό κήπο.
Πρόκειται για ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στην Αττική. Περιλαμβάνει δάσος, λίμνες αλλά και καλλιέργειες και αποτελεί βιότοπο για πολλά είδη πανίδας, ορνιθοπανίδας (177 είδη πουλιών) και ψαριών.
Η στάθμη των λιμνών, όπως καταγγέλλει ο κ. Ζενέτος, έχει μειωθεί σημαντικά και η ροή του νερού στο κανάλι το οποίο βρίσκεται στο εσωτερικό του Πάρκου, έχει σταματήσει, με συνέπεια ο υγροβιότοπος να καταστρέφεται. «Για ακόμη μια φορά, ζητάμε να παραχωρηθεί το Πάρκο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορούμε να το σώσουμε, όσο είναι καιρός», δηλώνει ο δήμαρχος Ιλίου, κλείνοντας την επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.