Γ. Ντόλιος: «Εάν δεν μείνουμε ενωμένοι δεν θα πετύχουμε το στόχο της ύπαρξης της μεγάλης Δημοκρατικής Κεντροαριστερής παράταξης»

Την Παρασκευή 3/8/2012 ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή του Αιμίλιου Περδικάρη (11:00-12:00) για το νόμο για την Παιδεία τα νέα μέτρα και το ΠΑΣΟΚ

Για το νόμο πλαίσιο για την Παιδεία{{{ moto }}}

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τον Πρόεδρο του κινήματος, επομένως, είχαμε την ευχέρεια να τον καταψηφίσουμε.

Το δεύτερο θέμα που θέλω να θέσω είναι ότι ένας νόμος ο οποίος ψηφίστηκε με πολύ μεγάλο κόπο, συγκρουστήκαμε με τους πάντες και τα πάντα, μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, υποστηρίζοντας τους πανεπιστημιακούς εκείνους οι οποίοι κοσμούν με την παρουσία τους τα πανεπιστήμια και οι οποίοι κυριολεκτικά ήταν στριμωγμένοι στη γωνία, από το ΔΣ που υπήρχε και στηρίζονταν στη συναλλαγή, στην οικογενειοκρατία, στον κομματισμό. Συγκρουστήκαμε και περάσαμε εκείνο το νόμο θεωρώντας ότι επιχειρούμε μια μεγάλη τομή στο σύστημα διοίκησης των πανεπιστημίων. Δέκα μήνες μετά, ήρθε η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του για να αλλάξει τον νόμο. Επικαλέστηκαν κάποιες λειτουργικές βελτιώσεις. Δεν υπάρχει κανένα θέμα λειτουργικό.

Όμως μπαίνουν κι άλλα ζητήματα σχετικά με τη στάση των κομμάτων κατά την ψηφοφορία. που πρέπει να εξεταστούν. Η απουσία του ΚΚΕ από την ψηφοφορία. Υπάρχει ένα θέμα και δεν μπορώ να μην σκεφτώ και τη σκοπιμότητα Επίσης δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι επί της ονομαστικής ψηφοφορίας κι επί της αρχής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν όχι και δεν παρέστησαν στη συζήτηση επί των άρθρων. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα.

Θα περάσουν τα νέα μέτρα από τη Βουλή

Θα περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή. Δεν υπάρχει περίπτωση κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει να ρίξει αυτή την κυβέρνηση, εύκολα .Εμείς δεν είμαστε με το πιστόλι στο κρόταφο της κυβέρνησης. Εμείς στηρίζουμε συνειδητά αυτή την κυβέρνησης γιατί πιστεύουμε ότι είναι η μόνη δυνατή επιλογή αυτή την περίοδο. Είναι απόλυτα συνειδητή η επιλογή την οποία κάναμε. Εμείς διατυπώνουμε την άποψή μας, στηρίζουμε την κυβέρνηση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διατηρούμε την άποψή μας επί σοβαρών ζητημάτων.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

Νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε ενωμένοι. Είμαστε υποχρεωμένοι να απορροφήσουμε και να ενσωματώσουμε μια σειρά απόψεων που εκφράζονται από συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ. Μια σειρά απόψεων που εκφράζονται από χώρους που είναι πολύ κοντά μας, συγγενείς μας. Εάν δεν το καταφέρουμε αυτό τότε, πραγματικά, δεν θα μπορέσουμε να κατορθώσουμε το στόχο μας που είναι να παραμείνει ζωντανή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η παράταξη της Κεντροαριστεράς, η παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας της οποίας η ύπαρξη είναι πολύτιμη για την τύχη της χώρας πρώτα απ’ όλα, είναι πολύτιμη για την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, θα έλεγα ότι αποκαθιστά την πολιτική τάξη, τα πράγματα της πατρίδας μας. Εδώ πέρα μοναχικοί δρόμοι ακραίες κι απόλυτες φωνές αυτή την εποχή δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν υπάρχουν απόψεις που να αποτελούν θέσφατα Δεν υπάρχουν προγράμματα η θέσεις οι οποίες να αποτελούν Βίβλο για να μην αλλάζουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk