Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Haaretz. Συγκεκριμένα το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένο με τις επιδόσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ μόλις το 31% είπε το αντίθετο

Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Haaretz. Συγκεκριμένα το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένο με τις επιδόσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού, ενώ μόλις το 31% είπε το αντίθετο.

Πρόκειται για τα χαμηλότερα ποσοστά δημοτικότητας του Νετανιάχου από το 2009, όταν και εξελέγη στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Μέχρι πρόσφατα ο ισραηλινός πρωθυπουργός απολάμβανε αρκετά υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, αλλά αυτά άρχισαν να υποχωρούν μετά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση αλλά και τα σχέδιά της να αλλάξει τον νόμο που αφορά στη στρατιωτική θητεία, υποχρεώνοντας περίπου 60.000 υπερορθόδοξους Εβραίους να καταταγούν στον στρατό.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιουβάλ Στάινιτς βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη μοίρα αφού τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, δηλαδή το 67%, δήλωσε δυσαρεστημένο με τους χειρισμούς του στον τομέα της οικονομίας. Μόλις το 19% δήλωσε ικανοποιημένο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ ενός πακέτου σκληρών μέτρων λιτότητας που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή και να πλήξει κυρίως τους χαμηλόμισθους.

Σύμφωνα με τη Haaretz, η δημοσκόπηση αντανακλά τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος προς τον Νετανιάχου και τον Στάινιτς, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική και κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης συνιστά «εκλογικό όλεθρο» για το κυβερνών κόμμα Λικούντ.

«Ο Νετανιάχου ακόμη θεωρείται ως ο υποψήφιος χωρίς αντιπάλους, αλλά η θέση του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Σε αυτό το κλίμα, είναι ξεκάθαρο γιατί δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Αντίθετα θα προσπαθήσει να αναβάλλει τις εκλογές για όσο το δυνατόν αργότερα και να αλλάξει την κυβερνητική ατζέντα προκειμένου να επικεντρωθεί σε στρατηγικά ζητήματα ασφάλειας εν όψει των εκλογών» γράφει η εφημερίδα. Οι βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2013.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk