Ζητούσαν να ξαναπληρωθούν… εξοφλημένες κλήσεις για στάθμευση

Ανάστατοι φτάνουν, τις τελευταίες δυο ημέρες, στις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων πολίτες κρατώντας ανά χείρας ειδοποιητήρια για ανεξόφλητες κλήσεις σχετικά με παραβάσεις στάθμευσης, ενώ είχαν ήδη εξοφλήσει την οφειλή τους

Ανάστατοι φτάνουν, τις τελευταίες δυο ημέρες, στις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων πολίτες κρατώντας ανά χείρας ειδοποιητήρια για ανεξόφλητες κλήσεις σχετικά με παραβάσεις στάθμευσης, ενώ είχαν ήδη εξοφλήσει την οφειλή τους.

Πολλοί έσπευσαν διαμαρτυρόμενοι για την ειδοποίηση, κραδαίνοντας τις αποδείξεις πληρωμής ενώ παράλληλα έθεταν το ερώτημα τι θα γίνει με όσους δεν προνόησαν να φυλάξουν την απόδειξη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να διπλοπληρώσουν .

Τι είχε συμβεί; Κάποιο πρόβλημα στο μηχανογραφικό σύστημα, όπως έλεγαν στην ταμειακή υπηρεσία στην Οδό Λιοσίων, προκάλεσε το μπέρδεμα και «έφυγαν» ειδοποιητήρια για πληρωμή οφειλών από κλήσεις λόγω παραβάσεων στάθμευσης του 2011, πολλές εκ των οποίων είχαν εξοφληθεί.

Ήδη έχει δώσει εντολή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης για κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με τον καταλογισμό των ευθυνών ενώ έχει ξεκινήσει η αποστολή νέων σημειωμάτων με τα οποία καλούν τους πολίτες που έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους να μην λάβουν υπ’ όψιν τους το προηγούμενο ειδοποιητήριο.

Οι υπάλληλοι στην Οδό Λιοσίων είχαν ενημερωθεί για το πρόβλημα και καθησύχαζαν τους προσερχόμενους ότι ανεξάρτητα αν κάποιος έχει ή όχι τις αποδείξεις πληρωμής δεν θα υπάρξει ζήτημα, μια και , όπως έλεγαν είναι καταγεγραμμένη η εξόφληση στο σύστημα. Μάλιστα έδιναν μια κατάσταση κλήσεων ανά αριθμό κυκλοφορίας , λέγοντας ότι δεν θα χρειασθεί κάτι περαιτέρω.

Το απόγευμα της Πέμπτης (2.7.2012) ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη από πολίτες που «εκ παραδρομής παρέλαβαν ειδοποιητήριο για ανεξόφλητες κλήσεις για παραβάσεις στάθμευσης, ενώ είχαν ήδη εξοφλήσει την οφειλή τους».
Ενημέρωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή σημειωμάτων, «με τα οποία επανορθώνεται το σφάλμα». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με απόφαση του κ. Καμίνη, διατάχθηκε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για τον καταλογισμό των ευθυνών, ενώ «μέχρι την έκδοση του σχετικού πορίσματος, ο αρμόδιος Διευθυντής και ο αρμόδιος Τμηματάρχης απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk