Ξένος Τύπος: Συμφωνία για τα μέτρα 11,5 δισ.€ ώστε να κερδηθεί χρόνος

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Η Ελλάδα συμφωνεί στις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ» αναφέρουν τα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση κερδίζει χρόνο.

«Η Ελλάδα συμφωνεί σε νέες περικοπές δαπανών για να κρατήσει τη βοήθεια» είναι ο τίτλος του BBC, το οποίο αναφέρει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί της εύθραυστης – όπως τη χαρακτηρίζει – κυβέρνησης συνασπισμού συμφώνησαν στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που κρίνονται απαραίτητα για τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ.

«Οι ηγέτες της Ελλάδας συμφωνούν σε νέο πακέτο λιτότητας» γράφει η Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία μετά την απόφαση του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ για διαπραγμάτευση με την τρόικα όσον αφορά την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι χωρίς την ξένη βοήθεια, η Ελλάδα θα οδηγηθεί πιθανότατα στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.

Η βρετανική Telegraph αναφέρει ότι με τα ομόλογα των 3,2 δισ. ευρώ να λήγουν στις 20 Αυγούστου, «ο χρόνος περνά για την Ελλάδα, η οποία θέλει να ευχαριστήσει τους επιθεωρητές της τρόικας που θα κρίνουν εάν η Αθήνα θα πάρει και άλλα μετρητά από το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ».

Οι Financial Times γράφουν ότι η κυβέρνηση των τριών κομμάτων στην Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία μετά την απόφαση του ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος να άρει τις αντιρρήσεις του για την περαιτέρω μείωση σε συντάξεις και μισθούς στο δημόσιο τομέα.

«Η Ελλάδα δεσμεύεται για περικοπές, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, αναφέρει η κυβέρνηση» γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk