Το κρίσιμο τρίμηνο για τον κ. Βενιζέλο και οι αποτυχημένοι του ΠαΣοΚ

Το κρίσιμο τρίμηνο για τον κ. Βενιζέλο και οι αποτυχημένοι του ΠαΣοΚ | tovima.gr

Φαίνεται καθαρά ότι ορισμένα στελέχη του ΠαΣοΚ δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρή κατάσταση και το ράπισμα που δέχθηκε το κίνημα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Πολλές φορές στη ζωή μας έχουμε μπερδέψει ουσιαστικές έννοιες της πολιτικής. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της αδικίας, της βούλησης αλλά και του τρόπου πολιτικής παρέμβασης, έννοιες οι οποίες λόγω της πολύχρονης παραμονής ορισμένων σε υπουργικούς θώκους δεν μπορούν να καταλάβουν.
Όμως σοβαρό πολιτικό ζήτημα πολιτικής ευθύνης, βούλησης και αποφασιστικότητας θα τεθεί και για τον κ. Βενιζέλο αν το ΠαΣοΚ δεν διαμορφώσει αδαμάντινο και καθαρό λόγο για να μπορέσει να σταθεί επάξια στο πολιτικό status quo. Αυτό ο κ. Βενιζέλος πρέπει να το διαμορφώσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο που θα υπάρξουν σοβαρά πολιτικά γεγονότα. Πρώτα απ’ όλα για το ίδιο το ΠαΣοΚ η ανασύσταση του κινήματος που θα αποτελέσει μια απαρχή για τα νέα δεδομένα με νέους πολιτικούς όρους για τη νέα εποχή του ΠαΣοΚ με καταγεγραμένα και τα τελευταία αποτελέσματα των εκλογών.
Επίσης, μέχρι τον θα φανεί αν περάσει το πρώτο crash test η συγκυβέρνηση και θα αποτελέσουν ουσιαστικά τις πρώτες εξετάσεις αντοχής για την πορεία της και τη διάρκεια της. Τρίτο, το ΠαΣοΚ οφείλει να διαμορφώσει ισχυρό πολιτικό λόγο, να καθαρίσει τις τάξεις του από τα στελέχη που απέτυχαν και βέβαια, προκάλεσαν με τη χλιδή τους τη κοινή γνώμη, υπήρξαν άκρως κρατικοδίαιτοι και έκαναν περιουσία μέσω του συνδικαλισμού. Τα τρία σημεία θα δώσουν μια διαφορετική τάση στο κίνημα της Ιπποκράτους και παράλληλα ανάλογα της τάσης, θετικής ή αρνητικής θα διαμορφωθεί και το κλίμα για την παραμονή του κ. Βενιζέλου.
Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι θα αμφισβητηθεί έντονα η ηγεσία του κ. Βενιζέλου και προδιαγράφεται από τις εκφράσεις και τα λεγόμενα στελεχών του ΠαΣοΚ. Μέσα σ’ αυτούς φυσικά υπάρχουν και αποτυχημένοι Υπουργοί που ήταν οι κυρίως υπαίτιοι της συντριπτικής ήττας του ΠαΣοΚ στις προηγούμενες εκλογές. Φαίνεται ότι το μήνυμα δεν ήταν και τόσο ηχηρό και πρέπει να χάσουν και τη δική τους βουλευτική έδρα για να καταλάβουν τις ευθύνες τους για το χειρισμό των καταστάσεων, αφού κακά τα ψέματα σε ορισμένες πολιτικές που εφάρμοσαν είχαν δίκαιο όμως δεν το πέρασαν πολιτικά με ορθό τρόπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk