Ψάχνει για συνεργασίες στις τηλεπικοινωνίες η Forthnet

Ενώ οι μέτοχοι της Forthnet θα κληθούν σήμερα να αποφασίσουν μια γενναία αύξηση κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ που θα σηματοδοτήσει νέες επενδύσεις αλλά και θα αμβλύνει τις σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες, η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες επιχειρήσεις του χώρου με σκοπό τη διερεύνηση στρατηγικών συνεργασιών, πυροδοτώντας νέα σενάρια για τη μελλοντική εικόνα του κλάδου

Ενώ οι μέτοχοι της Forthnet θα κληθούν σήμερα να αποφασίσουν μια γενναία αύξηση κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ που θα σηματοδοτήσει νέες επενδύσεις αλλά και θα αμβλύνει τις σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες, η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες επιχειρήσεις του χώρου με σκοπό τη διερεύνηση στρατηγικών συνεργασιών, πυροδοτώντας νέα σενάρια για τη μελλοντική εικόνα του κλάδου.

«Η Forthnet ανακοινώνει ότι στα πλαίσια αξιολόγησης των στρατηγικών της επιλογών βρίσκεται σε μη αποκλειστικές συζητήσεις με άλλες εταιρείες του κλάδου και με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας ενδεχόμενης ενοποίησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και τους ενδεχόμενους όρους και προϋποθέσεις μιας στρατηγικής συνεργασίας. Η Forthnet επισημαίνει ότι αυτές οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο και η ύπαρξή τους δεν σημαίνει ούτε υποδηλώνει ότι θα τελεσφορήσουν. Επίσης, κατά το παρόν στάδιο, δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα ούτε τα πιθανά, σχετικά ή αναμενόμενα οφέλη από την ενδεχόμενη υλοποίηση μιας στρατηγικής συνεργασίας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας.
Είναι κοινό μυστικό ότι η Forthnet συνομιλεί τόσο με τη Vodafone-HOL όσο και με τη Wind με αντικείμενο τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου που θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μετά τον ΟΤΕ στη χώρα μας.
Στη σημερινή γενική συνέλευση της Forthnet οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, οι Αραβες της Emirates International με 41% και οι Ολλανδοί της Cyrte Investment με 25% εκτιμάται ότι θα ψηφίσουν θετικά και θα δώσουν το πράσινο φως για την αύξηση κεφαλαίου.
Η αύξηση κεφαλαίου είχε ζητηθεί από το management της εταιρείας αλλά και από τις τράπεζες που πέρσι το Καλοκαίρι είχαν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δανείων του ομίλου με στόχο να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012.
Από την εταιρεία υποστηρίζουν ότι τα αντληθέντα κεφαλαία θα διατεθούν για επεκτατικές κινήσεις και δεν θα καλύψουν ανάγκες χρηματοδότησης.
Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 97.144.575 μετοχών με αναλογία 15 νέες για κάθε 2 παλαιές με στόχο να συγκεντρωθούν κεφάλαια έως 30,2 εκατ. ευρώ.
Το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο κύκλος εργασιών της Forthnet ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 105,3 εκατ. ευρώ. Τα νοικοκυριά – πελάτες σταθεροποιήθηκαν στις 747.000, εκ των οποίων 140.000 διαθέτουν συνδυασμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova).
Το προσαρμοσμένο ebitda διαμορφώθηκε στα 21 εκατ. ευρώ (+18%) και οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 18,2 εκατ. ευρώ (+72,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011).
Οι καθαρές ζημίες υποχώρησαν στα 10,3 εκατ. ευρώ από 13,9 εκατ. ευρώ, τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 332 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2012 ενεγράφησαν 4.275 συνδρομητές ΑΠΤΒ έναντι 22.709 το τέταρτο τρίμηνο του 2011.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk