Νέα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας την Κυριακή

Περίπου δύο ώρες και πενήντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα. «Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση» ήταν το σχόλιο του Πολ Τόμσεν. Ενώ οι Μαζούχ και Μορς συμπλήρωσαν ότι θα παραμείνουν λίγες ακόμα μέρες στην Ελλάδα.

Περίπου δύο ώρες και πενήντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα. Η συνάντηση θα επαναληφθεί την Κυριακή και αμέσως μετά θα υπάρξει ένα διάλειμμα των συζητήσεων με την τρόικα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και σημείωσαν ότι την Κυριακή το μεσημέρι ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος συζήτησης για τα 11,5 δισ. ευρώ. Οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στο τέλος Αυγούστου ώστε η τρόικα να συντάξει την έκθεσή της τον Σεπτέμβριο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα στελέχη της τρόικας ήδη γνωρίζουν ορισμένα μέτρα τα οποία εκτιμώνται και θα εκτιμηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες. Την Κυριακή θα φανεί ποιο κομμάτι των 11, 5 δισ. ευρώ έχει καλυφθεί.

Στέλεχος του Υπουργείου ανέφερε ότι στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ έχουν
συνεκτιμηθεί η μελέτη του ΚΕΠΕ και οι προτάσεις των υπουργείων και
όποιες άλλες προτάσεις έχουν κατατεθεί για όσο το δυνατόν δικαιότερη
κατανομή των βαρών. Ομως «η τρόικα ζητά μεγαλύτερη εξειδίκευση από τα
υπουργεία κάποιων μέτρων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ισοδύναμα για τις 10 δόσεις

Παράλληλα εκκρεμούν τα ισοδύναμα για το 2012 ώστε να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια, να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τις 10 δόσεις στην εφορία για τις φετινές δηλώσεις και να εφαρμοστεί η εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων.

Η ύφεση η φετινή και για τα επόμενα χρόνια θα προσδιοριστεί στο πλαίσιο μακροοικονομικών σεναρίων που θα υπάρξουν (έως το 2016).

«Εξαιρετική συνάντηση»

«Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση» ήταν το σχόλιο του Πόουλ Τόμσεν, ενώ οι
Μαζούχ και Μορς συμπλήρωσαν ότι θα παραμείνουν λίγες ακόμα μέρες στην
Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk