Μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ ο Η. Πλασκοβίτης

Μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος διορίσθηκε ο Ηλίας Πλασκοβίτης, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος διορίστηκε ο Ηλίας Πλασκοβίτης, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύμφωνη γνώμη του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλου, και με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, ο κ. Πλασκοβίτης διορίστηκε μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος για εξαετή θητεία.

Ο κ. Πλασκοβίτης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (1993-1998), γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών (2000-2004) και γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών (2009-2012).

Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Σάσεξ (Βρετανία), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομικής του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ (Βρετανία).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk