Δ. Κρεμαστινός: «Να γίνει δημοψήφισμα εάν έχουμε ακραίες αντιδράσεις της κοινωνίας για τα μέτρα»

Την Πέμπτη 2/8/2012 ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Κακούση (09:00-11:00) για τα νέα μέτρα και την κόντρα Βενιζέλου – Χρυσοχοίδη

Για το νέο πακέτο μέτρων {{{ moto }}}

Αυτή είναι και η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι, ακριβώς, επειδή δεν αντέχει η κοινωνία θα πρέπει, τουλάχιστον, πρώτα να ληφθούν τα μέτρα που δεν επιβαρύνουν οτιδήποτε σχετίζεται με μισθούς και συντάξεις οτιδήποτε οικονομικό θέμα που επιβαρύνει τον πολίτη και να ληφθούν τα άλλα μέτρα, να γίνει επιμήκυνση και τότε να συζητηθεί εάν υπάρχει λόγος για πρόσθετα μέτρα.

Αυτά τα μέτρα ύψους 6 δις ευρώ περνάνε από τη Βουλή

Θα δούμε διότι εγώ, τουλάχιστον, προσωπικά είμαι της άποψης ότι, εάν είναι τόσο αναγκαία, εάν πρόκειται να καταστραφεί η χώρα, να τα πάρουμε. Εάν όλα αυτά τα μέτρα ο κόσμος δεν τα αποδεχτεί, στην πράξη κι επαναληφθούν οι αξέχαστες εκείνες συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή, έχω την εντύπωση – δική μου γνώμη είναι αυτή – πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και να αποφασίσει για τα μέτρα. Όχι για το ευρώ και την ευρωζώνη.

Δηλαδη;

Να κάνει δημοψήφισμα και να του πει η κυβέρνηση, εάν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα θα έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Εάν ληφθούν θα έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Δεν μπορεί η χώρα να διαλυθεί, όπως διαλύθηκε την πρώτη φορά και να έρθουν άλλα μέτρα, εκτός από αυτά που συζητάμε τώρα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Γιατί εάν είναι να διαλυθούμε διαλυόμαστε και μόνοι μας δεν έχουμε την ανάγκη από κάποιο πρόγραμμα

Άρα, λοιπόν, εάν χρειαστεί ο κόσμος να μιλήσει, πρέπει να μιλήσει. αφού ενημερωθεί πρώτα τι θα σημαίνει το να παρθούν και τι θα σημαίνει να μην παρθούν. Διότι εάν η πλειοψηφία τυο κόσμου θέλει να μην παρθούν με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το δεχτεί και να ακούσει την πλειοψηφία.

Εσείς προτείνετε δημοψήφισμα

Όχι δημοψήφισμα για τα μέτρα. Σε περίπτωση που ο κόσμος αντιδράσει στα μέτρα. Όπως ακριβώς έγινε το 2011. Τέτοιες εκδηλώσεις καταλήψεις υπουργείων, δρόμων, καταστροφές, φωτιές κλπ. δεν αντέχει, πλέον, ο τόπος. Αυτό λέω.

Για τη συνάντηση των Βουλευτών

Ο κ Βενιζέλος μας είπε τι συζητήθηκε στη συνάντηση των τριών αρχηγών. Έγινε μια ζωηρή συζήτηση. Και πέραν τούτου ουδέν.

Πιστεύετε ότι μετά από αυτή τη κόντρα με τον κ Βενιζέλο ο Μ Χρυσοχοίδης μπορεί να συνεχίσει να έχει τη θέση που έχει του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

Πολιτικά δεν νομίζω ότι ο κ Χρυσοχοίδης έχει διαφοροποιηθεί. Γιατί εάν διαφοροποιηθεί…

Ο κ Χρυσοχοίδης είπε ότι τα μέτρα που τα πήρε ο κ Βενιζέλος κι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα παρουσιάζει ως μέτρα Σαμαρά

Κοιτάξτε. Δεν το είπε, ακριβώς, έτσι. Δημιουργήθηκε η εντύπωση, αλλά δεν το είπε, ακριβώς, έτσι. Είπα ότι η αλήθεια είναι αυτή, σχετικά με τα μέτρα και τη θέση του κ Βενιζέλου. Κι είναι πολύ φυσικό Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι ευαίσθητος όταν ακούει οτιδήποτε. Αυτό εξυπακούεται. Τώρα η ζωηρή συζήτηση, εάν τη μετατρέψει κανείς σε πολιτική διαφωνία, δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, τουλάχιστον, αυτή τη στιγμή.

Μπορεί να διώξει ο κ Βενιζέλος τον κ Χρυσοχοίδη

Όχι, όχι προς Θεού από που να τον διώξει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk