Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συκοφαντίες

Πυρά κατά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας τον για «συκοφαντίες σε βάρος της» αλλά και για ανεύθυνη στάση μπροστά στα προβλήματα της χώρας. Με αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα σε συγκέντρωση στην Κατερίνη, το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο εγκαλεί ότι «προαναγγέλλει τη χρεοκοπία της χώρας, νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του».

Πυρά κατά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε η ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας τον για «συκοφαντίες σε βάρος της» αλλά και για ανεύθυνη στάση μπροστά στα προβλήματα της χώρας.

Με αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα σε συγκέντρωση στην Κατερίνη, το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο εγκαλεί ότι «προαναγγέλλει τη χρεοκοπία της χώρας, νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του». Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «συκοφαντεί τη ΔΗΜΑΡ παρουσιάζοντας την ως μνημονιακή δύναμη» ενώ επίσης τον ψέγει γιατί «σχεδόν εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για να έρθει μετά ως σωτήρας που θα ευαγγελιστεί την ανόρθωση».
Ο κ. Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει οξείς χαρακτηρισμούς για την κυβερνητική πολιτική και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, κατηγορώντας για «τυφλή εμμονή» στο πρόγραμμα «της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για «τρόικα εσωτερικού», «τριανδρία της μνημονικής χρεοκοπίας», η οποία λειτουργεί ως «ο εντολοδόχος της πτωχευμένης τραπεζοκρατίας», ενώ χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ «κυβερνώσα πρώην Αριστερά».

Έντονη ήταν η ενόχληση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα, το βράδυ της Τρίτης. Την επομένη το μεσημέρι (1.8.2012), και εν αναμονή της απογευματινής συνάντησης των τριών αρχηγών για τα νέα μέτρα και την επεξεργασία του οικονομικού προγράμματος, η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε οργίλη απάντηση.

Η ανακοίνωση με την οποία το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα είναι η εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει τη χρεοκοπία της χώρας, νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του. Ψηφοθηρεί, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος της απαλλαγής από το μνημόνιο με την επίδειξη στάσης «τσαμπουκά».

Σχεδόν εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για να έρθει μετά ως σωτήρας που θα ευαγγελιστεί την ανόρθωση. Δείχνει να αδιαφορεί για τις οδυνηρές επιπτώσεις στο λαό από μια χρεοκοπία της χώρας.

Συκοφαντεί τη ΔΗΜΑΡ παρουσιάζοντας την ως μνημονιακή δύναμη.

Η ΔΗΜΑΡ δεν κάμπτεται. Θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για τη σωτηρία της χώρας, τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και τη μετάβαση σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με την κοινωνία όρθια.

Η ΔΗΜΑΡ γνωρίζει πολύ καλά ότι το μέγιστο κόστος θα είναι η τυχόν χρεοκοπία της χώρας. Αυτό που για μας προέχει είναι η ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk