Νέο οργανόγραμμα για το υπουργείο Οικονομικών

Την εγκατάσταση ειδικής επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία αξιολόγησης των δομών του υπουργείου Οικονομικών με στόχο την διαμόρφωση του νέου οργανογράμματός του αποφάσισαν την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντ. Μανιτάκης

Την εγκατάσταση ειδικής επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία αξιολόγησης των δομών του υπουργείου Οικονομικών με στόχο την διαμόρφωση του νέου οργανογράμματός του αποφάσισαν την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντ. Μανιτάκης.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια εκείνης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για κοστολόγηση της εξοικονόμησης πόρων, που θα προκύψει από τη αναδιοργάνωση του κράτους, μέσα από συγχώνευσεις και καταργήσεις οργανικών μονάδων.
Ήδη, ομάδες εργασίες έχουν οριστεί για να «τρέξουν» το εγχείρημα, σε στενή συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξει μία πρώτη αποτίμηση του επιμερισμού των δαπανών που θα περικοπούν ανά υπουργείο, στο πλαίσιο του «πακέτου» των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης προήδρευσε της διευρυμένης σύσκεψης των συντονιστών των ομάδων αξιολόγησης των 16 Υπουργείων, «όπου τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για μια βαθιά και ριζική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, το νέο -και πιο αυστηρό- χρονοδιάγραμμα αλλά και οι διοικητικοί και δημοσιονομικοί στόχοι του εγχειρήματος της μεταρρύθμισης».

Παράλληλα, εθιμοτυπική, ενημερωτική επίσκεψη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν την Τετάρτη ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Μανιάτης και οι εισηγητές ΚΤΕ Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ. Ντόλιος και ΚΤΕ Εσωτερικών, κ. Κ. Ρήγος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk