Λανγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν εγκαταλείπει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για την «απώλεια εμπιστοσύνης» στην οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλώνοντας ότι δεν βλέπει «σημαντική βελτίωση» στο επόμενο διάστημα

Το ΔΝΤ «δεν εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», τονίζει η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ στον απόηχο δημοσιευμάτων που ήθελαν το Ταμείο να αποσύρεται από το ελληνικό πρόγραμμα.

Το Ταμείο τάχθηκε επίσης υπέρ πιο επιθετικών κινήσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστηρίζοντας πως η ελεγχόμενη πορεία του πληθωρισμού αφήνει περιθώριο για δραστικότερα βήματα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως το ΔΝΤ δεν θα αφήσει «ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με την Ελλάδα, αλλά θα «απαιτήσει» την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που απαιτείται από την τρόικα.

«Κοιτάζοντας στο ξεκίνημα του προγράμματος, τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού είναι εντυπωσιακά» ανέφερε η Λαγκάρντ. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει «αρκετά ακόμη να κάνει», λέγοντας πως επιβάλλεται βελτίωση στην εικόνα των φορολογικών εσόδων, της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk