Ισπανία: αμετάβλητα «αρνητική» κατά την Standard & Poor’s

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s χαιρέτισε την Τετάρτη τα σκληρά μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η Ισπανία, επιβεβαιώνοντας ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας παραμένει στο «ΒΒΒ+». Ο οίκος εγκωμιάζει την «ισχυρή δέσμευση» της κυβέρνησης Ραχόι για την εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο διατηρεί στο «αρνητικό» την μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας, επικαλούμενος τους «πολλαπλούς κινδύνους» που κρύβει η αναπροσαρμογή των οικονομικών στόχων.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s χαιρέτισε την Τετάρτη τα σκληρά μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η Ισπανία, επιβεβαιώνοντας ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας παραμένει στο «ΒΒΒ+».

Ο οίκος εγκωμιάζει την «ισχυρή δέσμευση» της κυβέρνησης Ραχόι για την εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο διατηρεί στο «αρνητικό» την μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας, επικαλούμενος τους «πολλαπλούς κινδύνους» που κρύβει η αναπροσαρμογή των οικονομικών στόχων.

Πρόσφατα, η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα που αγγίζει το 8,9% του ΑΕΠ.

Στο «πακέτο» των μέτρων περιλαμβάνονται αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους και μείωση των επιδομάτων για τους ανέργους.

Παράλληλα, δεν αποκλείονται νέες περικοπές σε υγεία και εκπαίδευση, όρους που φέρεται να έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση στη Μαδρίτη προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την αγορά ισπανικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk