Μόλις οκτώ µίλια από τη ΝΑ ακτή του Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται το νησί Vieques. Ενας επίγειος παράδεισος  ανέγγιχτος από την τουριστική ανάπτυξη της Καραϊβικής που προσφέρει µια µοναδική ταξιδιωτική εµπειρία, η οποία επισφραγίζεται µε το ξενοδοχείο W Retreat & Spa – Vieques της αλυσίδας W.

Οι λευκοί τοίχοι µε την πράσινη στέγη και τα παραδοσιακά ξύλινα παράθυρα «προδίδουν» το σοφιστικέ ύφος µε τη ρουστίκ κοµψότητα της Patricia Urquiola – σήµα κατατεθέν της σχεδιάστριας. Η ισπανίδα ντιζάινερ επιµελήθηκε στυλιστικά τους χώρους συνδυάζοντας µε επιδεξιότητα υφαντά υφάσµατα και φυσικά υλικά µε διάσηµα αντικείµενα ντιζάιν, σε µια µοντέρνα όαση. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιηµένη στο θέµα της οικολογίας χρησιµοποίησε σε µεγάλο βαθµό ανακυκλώσιµα υλικά και οργανικές φόρµες. Με τη βοήθεια της B&B Italia, σχεδιάστηκαν κάποια αντικείµενα αποκλειστικά για το ξενοδοχείο.

Η ρεσεψιόν του spa είναι «τυλιγµένη» µε παλιά φθαρµένα ξύλα προλογίζοντας το γεµάτο µε διάσηµα κοµµάτια ντιζάιν καθιστικό. Ανάµεσά τους τα φωτιστικά Beat του Tom Dixon (2nd Floor), τα Allegro για τη Foscarini (Design Plaza, Room, Area Domus), οι αναπαυτικοί καναπέδες και οι πολυθρόνες Tropicalia της Moroso, οι µπερζέρες Crinoline για τη B&B Italia και τα side table Pumpkin των Autoban που στήνουν έναν σαγηνευτικό χορό «διασηµοτήτων» και σας καλούν να πάρετε θέση για να απολαύσετε την πιο συναρπαστική θέα στον ωκεανό που έχετε δει ποτέ.