Η «ευτυχία» του ΣυΡιζΑ και η «δυστυχία» του κ. Τσίπρα

Η «ευτυχία» του ΣυΡιζΑ και η «δυστυχία» του κ. Τσίπρα | tovima.gr

Με γεωμετρική πρόοδο αυξήθηκαν τα ποσοστά του ΣυΡιζΑ κατά τις εκλογικές διαδικασίες του 2009, 05/2012 και 06/2012. Κανένας δεν φανταζόταν πριν από δύο χρόνια ότι το κόμμα που σε πολλές περιπτώσεις την προηγούμενη δεκαετία πάλευε να μπει στη Βουλή όχι μόνο θα πολλαπλασίαζε τα ποσοστά του αλλά ταυτόχρονα θα διεκδικούσε με σθένος ακόμη και την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης των πολιτών. Μπορεί το ΣυΡιζΑ να απολαμβάνουν ημέρες πολιτικής δόξας και σκληρού αντιπολιτευτικού λόγου, ουσιαστικά μια εποχή ευφορίας που δίνει άλλη διάσταση στην πολιτική θέση και με εισδοχή νέων στελεχών, όμως τα πράγματα για τον κ. Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και τα πιο ιδανικά.

Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας μπορεί να απολαμβάνει της αποδοχής μεγάλου μέρους πολιτών του Ελληνικού λαού, ξέρει όμως ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα ειδικά για τον ίδιο που ηγείται της προσπάθειας για την δημιουργία ενός ισχυρού κομματικού φορέα αλλά και που σηκώνει το βάρος να διαχειριστεί την κρίση και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες διαχείρισης. Αυτός θα επωμιστεί και το βάρος της διακυβέρνησης αν κάποτε ο Ελληνικός λαός φέρει το ΣυΡιζΑ στην κυβέρνηση και φυσικά, θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά την ώρα που τα υπόλοιπα στελέχη δεν θα έχουν τόση έντονη εμπλοκή. Γιατί κακά τα ψέματα το μοναδικό στέλεχος που εκτίθεται στον μέγιστο βαθμό είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας με τα υπόλοιπα στελέχη να θυμίζουν τα μετέπειτα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠαΣοΚ του 1977.

Ένα μέρος της αδυναμίας κατάθεσης προτάσεων και απόψεων φάνηκε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που δεν διατυπώθηκαν σαφείς θέσεις για ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής. Ως γνωστόν πλέον τα ηγετικά στελέχη του ΣυΡιζΑ δουλεύουν προτάσεις και θέσεις για ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα το οποίο βέβαια δεν μπορεί να είναι πλήρως τεκμηριωμένο για δύο βασικούς λόγους. Πρώτα, δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το καθεστώς που η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί καταστάσεις και δεδομένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα δεύτερο και σοβαρό είναι η πολιτική και κοινωνική ρευστότητα που επικρατεί και θα ενταθεί σε περίπτωση που ένα κόμμα με ακροαριστερές ιδέες και προτάσεις αναλάβει τα ηνία μιας Ευρωπαϊκής χώρας.

Κάποια θέματα δεν είναι τυχαία και φυσικά πρέπει να μελετηθούν πολύ και να ερευνηθούν από τους Έλληνες πολίτες που έχουν μάθει να ψηφίζουν με το συναίσθημα και όχι με τη λογική και εξ’ αιτίας αυτού του συμβάντος έχουν χαλάσει και τον πολιτικό λόγο. Άρα ο κ. Τσίπρας έχει να αναμετρηθεί από τη μια με την σκληρή πραγματικότητα και από την άλλη να χαλάσει τα όμορφα λόγια που θέλουν να ακούνε οι συμπολίτες μας. Γι’ αυτό καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση δυστυχίας και προβληματισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk