Χατζηδάκης – Κεφαλογιάννη: Για μια στρατηγική αερομεταφορών

Τη χάραξη συνολικής στρατηγικής αερομεταφορών με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη χώρα, είχε αντικείμενο η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη, την Τρίτη το πρωί στο γραφείο της υπουργού. Οι αερομεταφορές «είναι κομβικής σημασίας γα την Ελλάδα», τόνισε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης,

Τη χάραξη συνολικής στρατηγικής αερομεταφορών με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη χώρα, είχε αντικείμενο η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη, την Τρίτη το πρωί στο γραφείο της υπουργού.

Οι αερομεταφορές «είναι κομβικής σημασίας γα την Ελλάδα», τόνισε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι «ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και «ελπίζουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία για αυτή τη στρατηγική, γιατί η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας επιβάλλει να τρέξουμε πολύ γρήγορα». Είναι «μια εξίσωση με διάφορους άγνωστους», πρόσθεσε ο υπουργός και εξήγησε ότι «Θα πρέπει κανείς να απαντήσει στο ερώτημα έχοντας υπόψη την ανάγκη ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την ανάγκη να προχωρήσει το εγχείρημα της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, την ανάγκη για μια δίκαιη πολιτική απέναντι σε όλους τους αερομεταφορείς, έλληνες και ξένους και την ανάγκη να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με το κοινοτικό δίκαιο».

«Οι αερομεταφορές αποτελούν βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας», υπογράμμισε από την πλευρά της η κυρία Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι η πολιτική αερομεταφορών είναι προτεραιότητα του υπουργείου. Παράλληλα σημείωσε ότι για να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός «θα πρέπει να αναπτυχθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια και η Αθήνα, το αεροδρόμιο της οποίας έχει και τη μεγαλύτερη πτώση», ζήτημα που θα εξεταστεί συνολικά με τα συναρμόδια υπουργεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική μείωσης του σπατόσημου, η ίδια ανέφερε ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής που θα εκπονηθεί για τις αερομεταφορές, το ζήτημα θα εξεταστεί σε συνάρτηση με «όλα τα προβλήματα που έχουμε δει ότι δημιουργούνται στον ανταγωνισμό, στη σωστή ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα», στα οποία εντάσσονται και τα υψηλά τέλη των αεροδρομίων. Ωστόσο υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως το κοινοτικό δίκαιο», καθώς και «το θέμα της στήριξης των αεροπορικών εταιριών που έχουν δείξει ότι δεσμεύονται στη χώρα μας και θα στηρίξουν την Ελλάδα και τα επόμενα χρόνια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑΑ) κ. Α. Βασιλικός, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines κ. Ε. Βασιλάκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Olympic Air κ. Γ. Κουλούρης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk