Γ. Γιακουμάτος: «Είναι κόκκινη γραμμή για μένα η αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των ορίων του κατώτερου μισθού και της κατώτερης σύνταξης»

Την Τρίτη 31/7/2012 ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Κακούση (καθημερινά 09:00-11:00) για τα νέα μέτρα και τη μείωση του αριθμού των διατεθειμένων αστυνομικών σε πολιτικά και μη πρόσωπα

Για τα νέα μέτρα{{{ moto }}}

Ορισμένα μέτρα δεν είναι οριζόντια ακόμα, στη πράξη. Είναι, απλώς, σε επίπεδο πληροφοριών, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση. Στη Βουλή δεν ήρθε τίποτα. Το ζήτημα είναι ότι οριζόντιο μέτρο δεν είναι αυτός που παίρνει τέσσερις και πέντε χιλιάδες ευρώ. Που παίρνει δύο συντάξεις. Οριζόντιο μέτρο δεν είναι η περικοπή αυτού που παίρνει 3,5 ή 4 χιλιάδες ευρώ σε κάποια ΔΕΚΟ. Άρα δεν είναι αυτό οριζόντια περικοπή. Αυτά πρέπει να γίνουν. Δεν είναι περικοπή όταν έχεις επίδομα πολύτεκνο η προνιακό κι έχεις εισόδημα πάνω από 50 και 60 χιλιάδες ευρώ. Αυτά είναι μερικά μέτρα που πρέπει να τα εξειδικεύσουμε.

Το ζητούμενο είναι ότι όσο και να κόβεις, ότι και να κόβεις δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ ο κατήφορος της χώρας προς την ύφεση. Αλλά και η μεγάλη αιμορραγία του λαού. Αυτό που χρειάζεται είναι η άμεση δρομολόγηση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ποιες είναι οι δικές σας κόκκινες γραμμές;

Οι δικές μου κόκκινες γραμμές είναι τα κατώτερα όρια μισθών και οι κατώτερες συντάξεις. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αλλά και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Θα γίνω ταύρος εν υαλοπωλείο αν θιχτούν περαιτέρω. Όλα τα άλλα τα συζητάω, με μέτρο. Δηλαδή κάτω από 1000 ευρώ καθαρά δεν το συζητώ καν. Λέω κάτω τα χέρια από αυτόν που παίρνει 400, 600, 800 ευρώ.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το μέτρο μείωσης των αστυνομικών που είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά και μη πρόσωπα που ανακοίνωσε ο κ Δένδιας

Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ. Τέως Πρόεδροι της Δημοκρατίας, τέως πρωθυπουργοί, τέως πρόεδροι της Βουλής, διατηρούν και γραφεία στη Βουλή, έχουν και 10 -15 αστυνομικούς. Αυτό είναι απαράδεκτο. Τέως υπουργοί Δημόσιας Τάξεως έχουν δια βίου φρουρά 3 έως 5 αστυνομικούς. Απαράδεκτο. Πρέπει να μαζευτούν οι αστυνομικοί κι από τους επωνύμους που έχουν λεφτά να πληρώνουν και να υπάρχει μια κατανομή η οποία να δικαιολογείται. Εγώ νομίζω ότι 1500 είναι λίγοι. Μπορούν να εξευρεθούν και παραπάνω. Εγώ υπολογίζω – είναι λίγο αυθαίρετο, αλλά δεν νομίζω ότι πέφτω έξω – διατεθειμένοι αστυνομικοί είναι γύρω στις 5 χιλιάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk