Ινδία: τουλάχιστον 47 νεκροί σε πυρκαγιά αμαξοστοιχίας

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αμαξοστοιχία στη νότια Ινδία. Το τρένο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Νέο Δελχί-Μαντράς και η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην πόλη Νελόρ στο κρατίδιο Άντρα Πραντές. Σύμφωνα με το BBC, τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι αρχές, ωστόσο, εικάζουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αμαξοστοιχία στη νότια Ινδία.

Το τρένο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Νέο Δελχί-Μαντράς και η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην πόλη Νελόρ στο κρατίδιο Άντρα Πραντές.

Σύμφωνα με το BBC, τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι αρχές, ωστόσο, εικάζουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και πολλοί από τους επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ κοιμόντουσαν.

Πολλοί άλλοι κατάφεραν να βγουν από το τρένο πριν αυτό ακινητοποιηθεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν σε τοπικά νοσοκομεία.

Τα δυστυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας είναι συχνά. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την τελευταία πενταετία έχουν χάσει τη ζωή τους 1.220 άνθρωποι.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk