Ιστιοπλοΐα: Στη 14η θέση των FINN ο Μητάκης και Παπαθανασίου – Τσότρας

Την ένατη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Μιττάκης στην δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 2 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Βρετανό Μπεν Έϊνσλι, που τερμάτισε πρώτος σε 1:02:42

Την ένατη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Μιττάκης στην δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 2 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Βρετανό Μπεν Έϊνσλι, που τερμάτισε πρώτος σε 1:02:42.

Μετά τις δέκα κούρσες, ο Μιττάκης κατέλαβε τη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 108 βαθμούς ποινής, ενώ πρώτος ήταν ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν με 26 βαθμούς ποινής. Μετά τις δέκα ιστιοδρομίες, οι πρώτοι δέκα ιστιοπλόοι της γενικής κατάταξης θα αναμετρηθούν την Κυριακή στον αγώνα μεταλλίων.

Αυτοί είναι οι εξής:

1. Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν (Δανία) 26 βαθμοί ποινής
2. Μπεν Έϊνσλι (Μ. Βρετανία) 28
3. Πίτερ-Γιάν Πόστμα (Ολλανδία) 42
4. Ζονατάν Λομπέρ (Γαλλία) 47
5. Ιβάν Κλιάκοβιτς Γκάσπιτς (Κροατία) 47
6. Βασίλι Ζμπόγκαρ (Σλοβενία) 49
7. Τάπιο Νίρκο (Φινλανδία) 76
8. Ντάνιελ Μπίργκμαρκ (Σουηδία) 78
9. Νταν Σλέιτερ (Νέα Ζηλανδία) 79
10. Ραφαέλ Τρουχίγιο Βιγιάρ (Ισπανία) 80

Στην ένατη ιστιοδρομία ο Μιττάκης είχε κατακτήσει την έβδομη θέση, 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Ολλανδό Πίτερ-Γιάν Πόστμα, που τερμάτισε πρώτος σε 1:07:38.

14η θέση για Παπαθανασίου / Τσότρας στα Star
Τη δωδέκατη θέση κατέλαβαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στη δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 1 λεπτό και 46 δευτερόλεπτα πίσω από τους Βρετανούς Άϊεν Πέρσι και Άντριου Σίμπσον, που τερμάτισαν πρώτοι σε 1:13:51.

Μετά τη δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία, οι Παπαθανασίου/Τσότρας κατέλαβαν τη 14η θέση στη γενική με 106 βαθμούς ποινής, ενώ την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Πέρσι και Σίμπσον με 18 βαθμούς ποινής.

Μετά τις δέκα ιστιοδρομίες, τα πρώτα δέκα σκάφη της γενικής κατάταξης συνεχίζουν στον αγώνα μεταλλίων, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Αυτά είναι τα εξής:
1. Άϊεν Πέρσι/Άντριου Σίμπσον (Μ. Βρετανία) 18 βαθμοί ποινής
2. Ρόμπερτ Σέιντ/Μπρούνο Πράντα (Βραζιλία) 26
3. Φρέντρικ Λόοφ/Μαξ Σάλμινεν (Σουηδία) 30
4. Έϊβιντ Μέλεμπι/Πέτερ Πέντερσεν (Νορβηγία) 53
5. Ματέους Κουζνιέρεβιτς/Ντόμινικ Ζίτσκι (Πολωνία) 54
6. Μαρκ Μέντελμπλατ/Μπράιαν Φατίχ (ΗΠΑ) 59
7. Ρόμπερτ Στάνγεκ/Φρίτγιοφ Κλέεν (Γερμανία) 64
8. Χάμις Πέπερ/Τζιμ Τέρνερ (Νέα Ζηλανδία) 66
9. Πίτερ Ο’Λίρι/Ντέιβιντ Μπάροους (Ιρλανδία) 75
10. Ξαβιέ Ροάρ/Πιέρ-Αλεξίς Πονσό (Γαλλία) 78

Στην 9η και προτελευταία ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, το ελληνικό πλήρωμα ακυρώθηκε.

Καμπουρίδης / Παπαδόπουλος 13οι μετά από τέσσερις κούρσες στα 470
Τη 15η θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στην τέταρτη ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα πίσω από τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Μάλκολμ Πέιτζ, που τερμάτισαν πρώτοι σε 59:27.

Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες τέσσερις κούρσες, οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος βρίσκονται στην 13η θέση με 56 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Λουκ Πέισενς και Στούαρτ Μπίθελ με 9 βαθμούς ποινής.

Στην τρίτη ιστιοδρομία οι έλληνες ιστιοπλόοι κατέλαβαν την 20η θέση.

Δεύτερος ο Κοντίδης στη γενική των Laser, 23ος ο Χειμώνας
Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παύλος Κοντίδης στην όγδοη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στην οποία πήρε την έβδομη θέση. Ο Κύπριος ιστιοπλόος έμεινε 1 λεπτό και 25 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, που τερμάτισε πρώτος σε 57:28, ενώ ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 30η (+3:11 από το νικητή). Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες οκτώ ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης υποχώρησε στη δεύτερη θέση της γενικής με 28 βαθμούς ποινής, ενώ προηγείται ο Σλίνγκσμπι με 23 βαθμούς ποινής. Ο Χειμώνας είναι 28ος στη γενική με 173 βαθμούς ποινής.

Τη 12η θέση πήρε στην έβδομη ιστιοδρομία.

Οι Δήμου/Πατενιώτης 20οι στα σκάφη τύπου 49er

Τη 19η θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στη δέκατη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2 λεπτά και 59 δεύτερα πίσω από τους Γερμανούς Τομπίας Σάντεβαλντ και Χάνες Μπάουμαν, που τερμάτισαν πρώτοι σε 33:10. Μετά από δέκα κούρσες, οι Δήμου/Πατενιώτης είναι 20οι και τελευταίοι στη γενική κατάταξη με 167 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή βρίσκονται οι Αυστραλοί Νέιθαν Άουτεριτζ και Άϊεν Τζένσεν με 38 βαθμούς ποινής.

Την 20η και τελευταία θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στην ένατη ιστιοδρομία.

Στην 32η θέση η Αγραφιώτη στα Laser Radial

Η Άννα Αγραφιώτη πήρε τη 15η θέση στην έβδομη ιστιοδρομία των Laser Radial γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έμεινε 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πίσω από την Κινέζα Λιτζία Σου, που τερμάτισε πρώτη με χρόνο 1:03:21. Μετά τις πρώτες επτά κούρσες, η Αγραφιώτη ανέβηκε στην 32η θέση της γενικής κατάταξης με 168 βαθμούς ποινής, την ώρα που στην κορυφή βρίσκεται η Άναλιζ Μέρφι από την Ιρλανδία με 14 βαθμούς ποινής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk