Ενταση στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα το πρωί της Δευτέρας έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην είσοδο της μονάδας, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα το πρωί της Δευτέρας έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην είσοδο της μονάδας, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Το προεδρείο του σωματείου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης καταγγέλλουν ότι η αστυνομία υποχρέωσε τους εργαζόμενους να εισέρχονται ένας – ένας στο εργοστάσιο, επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους, καθώς και ότι τους υπέδειξαν να μπουν από την πίσω πόρτα και όχι από την κεντρική πύλη.

Το γεγονός δημιούργησε ένταση και πολλοί χαλυβουργοί έμειναν για ώρα έξω από τις πύλες του εργοστασίου, κλείνοντας και τμήμα της εθνικής οδού.

Το προεδρείο του σωματείου κατήγγειλε την παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο του εργοστασίου, επισημαίνοντας ότι εάν ο ιδιοκτήτης ήθελε να καταγράφονται τα στοιχεία των εργαζομένων θα έπρεπε να αναθέσει το έργο αυτό σε κάποιον εκπρόσωπο της επιχείρησης κι όχι στην αστυνομία.

Τελικά, η ένταση εκτονώθηκε και οι εργαζόμενοι εισήλθαν το εργοστάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη γενική συνέλευση των απεργών το Σάββατο αποφασίστηκε η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και η επιστροφή στους χώρους δουλειάς, «εφόσον έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την είσοδο του εργοστασίου».

Κάτι τέτοιο δεν έγινε προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk