Με τους επικεφαλής της Τρόικας συναντήθηκε ο Γ. Στουρνάρας

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικα είχε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύντομη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους κ.κ. Ποουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ματθίας Μορς (ΕΕ) εξετάσθηκε ο προγραμματισμός των επαφών της τρέχουσας εβδομάδας και θέματα διαδικαστικής φύσης.

Η τρόικα επιθυμεί οι εκκρεμότητες του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -2016 που θα περιλαμβάνει συνολικά μέτρα εξοικονόμησης ύψους 6,5% του ΑΕΠ, όπως και η κάλυψη των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού 2012 να έχουν αποκρυσταλλωθεί το αργότερο έως τις 6 Αυγούστου, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης της ελληνικής προόδου , η οποία θα κατατεθεί στο Eurogroup με στόχο να οδηγήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Ο Γ. Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση, καθώς και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα εναλλακτικά μέτρα που συζητώνται στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες στο πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθεί.

Από τη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν διαφωνίες και για τα ισοδύναμα μέτρα του 2012, ενώ θέτει μετ’ επιτάσεως και το ζήτημα της ανώτερης σύνταξης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk