Καλλιτεχνικά «Ζεύγη» στις Σπέτσες

Δύο μπλε μέδουσες αγγίζονται με τα νήματά τους. Πιο πέρα, στις κόκκινες επιφάνειες δύο τραπεζιών ακκίζονται δύο χρυσόψαρα. Σε μία γωνιά μία ξύλινη καρέκλα «ερωτοτροπεί» με ένα γυάλινο πορτατίφ. Ετσι είναι τα ζεύγη. Ελκονται μεταξύ τους άλλοτε από τις ομοιότητές τους και άλλοτε από τις αντιφάσεις τους.

Δύο μπλε μέδουσες αγγίζονται με τα νήματά τους. Πιο πέρα, στις κόκκινες επιφάνειες δύο τραπεζιών ακκίζονται δύο χρυσόψαρα. Σε μία γωνιά μία ξύλινη καρέκλα «ερωτοτροπεί» με ένα γυάλινο πορτατίφ. Ετσι είναι τα ζεύγη. Ελκονται μεταξύ τους άλλοτε από τις ομοιότητές τους και άλλοτε από τις αντιφάσεις τους. Οταν δε αποτελούν έμπνευση για τη φαντασία και την τέχνη προσφέρουν εικαστικά έργα όπως εκείνα της Λήδας Παπακωνσταντίνου και της Ιωάννας Νικολαρεΐζη.

Με το θετικό να αντικρίζει το αρνητικό του είδωλο, και με μέσο τους το φως και την ύλη οι δύο καλλιτέχνιδες και παλιές φίλες παρουσιάζουν την έκθεση «Ζεύγη», στις Σπέτσες. Καρέκλες και τραπέζια, φώτα και φωτογραφίες, πιάτα και καθρέφτες, μαξιλάρια και άλλα φανταστικά όντα «ζευγαρώνουν» και φανερώνουν έναν κομψό και τρυφερό οικείο κόσμο.

Ενας κόσμος που αξίζει να ανακαλύψει κανείς, έτσι έστω και από απλή περιέργεια. Από τις 11 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα «Ακρόπρωρο», Παλιό Λιμάνι, Σπέτσες. Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 19.30-24.00. Τηλ.: 2298072643

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk