Σπαγκέτι με κόκκινη σάλτσα ούζου

Προετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 35΄

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο σπαγκέτι
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σπόρους
1 πιπεριά, πράσινη (για γεμιστά), σε λωρίδες
100 ml ούζο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.γ. θυμάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένο τυρί (ξερή μυζήθρα ή ανθότυρο, κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο)

Εκτέλεση

Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιαντρο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, το αγγουράκι τουρσί, την κάππαρη και το θυμάρι.

Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά να δέσει η σάλτσα, σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγκέτι al dente, τα σουρώνουμε, ανακατεύουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk