Υλικά για 4 άτομα

Για τους ντοματοκεφτέδες
4 μέτριες ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε καρεδάκια 1 εκ.
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
μερικά φυλλαράκια φρέσκιας μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 φλ. φέτα, σε καρεδάκια
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λάδι για το τηγάνισμα

Για τις σουπιές
1 φρέσκια σουπιά περίπου 600 γρ., καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα καρέ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμός από 1-2 λεμόνια
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, όλα τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο ή τη μέντα, το σκόρδο, τη φέτα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να έχουμε ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι τόσο όσο να φτάνει μέχρι τη μέση των κεφτέδων. «Κόβουμε» από το μείγμα κεφτέδες με το κουτάλι και τους τηγανίζουμε για λίγα λεπτά.

Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σουπιές: Αλατίζουμε τα κομμάτια σουπιάς και τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε σουρωτήρι. Κατόπιν τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο λάδι ακόμη και τηγανίζουμε και τα κομμάτια σουπιάς για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και κατόπιν τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.