Α. Παπαδόπουλος: «Εάν συμφωνηθούν να γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα πρέπει να γίνουν από ένα όριο και πάνω»

Την Δευτέρα 30/7/2012 ο Εκπρόσωπος ´Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Κακούση για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων

Για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Όλα αυτά τα μέτρα δεν αποδίδουν. Κι όλα αυτά τα μέτρα που έχουμε ζήσει το προηγούμενο διάστημα και σχετίζονται, αποκλειστικά, με μισθούς και συντάξεις είναι μέτρα που δεν κάνουν τίποτα άλλο πατά να βυθίζουν, ακόμη περισσότερο, τη χώρα στην ύφεση. Εμείς θεωρούμε ότι ο μπούσουλάς μας είναι η συμφωνία που έχουν κάνει οι πολιτικοί αρχηγοί πριν από μερικές εβδομάδες.

Υπάρχει και η συμφωνία που έχει κάνει η χώρα με τους δανειστές

Γι αυτό πρέπει να ξεκινήσει και η διαδικασία της διαπραγμάτευσης των όρων της συμφωνίας .Αλλά επιμένω στο θέμα των μεταρρυθμίσεων για να μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους. Από τη στιγμή που δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό τι να πούμε; Το μόνο χειροπιαστό που έχουμε και νομίζω ότι πρέπει να το εκμεταλλευτούμε είναι ότι όλο αυτό το σχέδιο έχει φτιαχτεί με το δεδομένο ότι η ύφεση θα είναι στο 3% με 3,5%. Από τη στιγμή που η ύφεση είναι, σχεδόν, διπλάσια -είναι στο 7% κι ενδεχομένως να πάει στο 8% η και παραπάνω- είναι ένα χαρτί αυτό. Πρέπει να το αξιοποιήσουμε.{{{ moto }}}

Για την μείωση στις συντάξεις

Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι δεν πρέπει να πειραχτούν ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Γίνεται μια προσπάθεια των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων, που μετέχουν στο κυβερνητικό σχηματισμό, με τον κ Σταυρνάρα, να οριστεί το όριο αυτό των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων για να δούμε, τουλάχιστον ,από ποιο ποσό και κάτω δεν θα υπάρξει καμία περικοπή. Το θέμα είναι να εμπεδώσουμε το αίσθημα δικαιοσύνης με τους πολίτες. Υπάρχουν πάρα πολλές στρεβλώσεις τόσο στους μισθούς, όσο και στις συντάξεις . Τουλάχιστον αν υπάρξει περικοπή να είναι από κει και πάνω.

Για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα εμείς είμαστε αντίθετοι .Και νομίζω ότι το ίδιο λέει και το ΠΑΣΟΚ.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τις μειώσεις στο εφάπαξ

Είναι άλλο να παίρνει κάποιος εφάπαξ έχοντας στην πλάτη του είκοσι χρόνια δουλειάς, εντελώς να έχει 35 κι, εντελώς, διαφορετικό να έχει 45 χρόνια. Μένει να τα δούμε γιατί υπάρχουν πάρα πολλές στρεβλώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk