Τελετή έναρξης «Αθήνα 2004′: To αξεπέραστο σημείο αναφοράς!

Τελετή έναρξης «Αθήνα 2004′: To αξεπέραστο σημείο αναφοράς! | tovima.gr

Oσο μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ της 7ης σφραγίδας του Μπέργκμαν με τον Τιτανικό του Κάμερον, άλλο τόσο μπορεί κανείς ελαφρά τη καρδία να συγκρίνει τη τελετή έναρξης του «Αθήνα 2004» με τη προχθεσινή του Λονδίνου. Και οι δύο πιο πάνω ταινίες είναι αριστουργήματα της 7ης Τέχνης. Και οι δύο προαναφερόμενες τελετές είναι επίσης απίστευτα μεγαλοπρεπείς η κάθε μία με τον τρόπο της. Aπο κει και πέρα μπορεί ο καθένας ,υποκειμενικά να δηλώσει τη προτίμησή του, σε κάθε περίπτωση χωρίς τους υστερικούς αφορισμούς με τους οποίους αρκετοί (νέο)έλληνες απλά αναδεικνύουν το απείρου κάλους κόμπλεξ τους.

Υπάρχει όμως και κάτι αντικειμενικό που θα πρέπει κάποιοι, θέλουν δεν θέλουν να δεχτούν: Η Αθήνα έχει μείνει σημείο αναφοράς ! Εκανε υπερθέαμα το ίδιο το συναίσθημα, μ’ αυτό μίλησε στην καρδιά του θεατή. Διηγήθηκε την ιστορία της με τα σώματα και τα ίδια τα μάτια, ναι –Θεέ μου!- τα μάτια των αγαλμάτων της κατά τη συγκλονιστική παρέλασής τους! Mε τα πρόσωπά τους που μας κοιτούσαν και μας μιλούσαν μέσα από τους αιώνες που τα φύλαξαν και μας τα παράδωσαν ολοζώντανα.

Στην τελετή έναρξης της Αθήνας, οι μορφές της απαρχής της ανθρωπότητας μας έγνεψαν «γεια σας» και μας προσπέρασαν περήφανα… Τι είναι δυνατόν να συγκριθεί μαζί τους?

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk