Όταν ο λαός θέλει ,κανείς δεν τον σταματάει!

Όταν ο λαός θέλει ,κανείς δεν τον σταματάει! | tovima.gr

Είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα, από τον ΒΠΠ έως και τις μέρες μας η αντίληψη ότι όλα γίνονται βάση ενός σχεδίου που έχουν καταστρώσει κάποιοι για την Ελλάδα ερήμην της, και πως ο ελληνικός λαός είναι αναγκασμένος να δεχτεί αυτά τα σχέδια μη έχοντας καμία άλλη επιλογή. Είναι η λεγόμενη θεωρία «περί ξένου δακτύλου», όπου περικλείει όλη αυτήν την περίοδο και έχει δώσει άλλοθι για πολλά πολιτικά σφάλματα και στους λάτρεις της συνομοσιολογίας, ένα τεράστιο πλεονέκτημα προκειμένου να ερμηνεύουν τα πολιτικά δρώμενα κατά το δοκούν

Από το τέλος του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου και έπειτα, η αντίληψη για την ξένη επιρροή που υπήρχε στην Ελλάδα προέρχονταν κυρίως από τις Η.Π.Α και την τότε Σοβιετική Ένωση. Είναι αλήθεια ότι σε πολλές περιπτώσεις, όντως οι 2 αυτές ξένες υπερδυνάμεις είχαν ανακατευτεί στα εσω-πολιτικά της χώρας, μιας χώρας κατεστραμμένης λόγω του πολέμου, θέλοντας να την «μαριονοτοποιήσουν» εν τη γενέσει της. Τα παραδείγματα πάρα πολλά όπως η Κύπρος, η Στρατιωτική Δικτατορία του 1967, τα τεράστια κονδύλια του Ανδρέα Παπανδρέου που πήρε από την Αμερική για την σύσταση και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της Ρωσίας κ.α.

Η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, άλλα που όντως ίσχυαν και άλλα που ανήκουν στην μυθοπλασία, μιας και ο λαός μας αρέσκεται σε τέτοιες ιστορίες. Σίγουρά όμως η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο εξαρτημένη όσο έχει παρουσιαστεί και όσο έχει περάσει αυτή η λογική στην αντίληψη του κόσμου. Ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που ότι και να κάνει και να θέλει ο λαός της, το μέλλον της έχει προδιαγραφεί. Και η απόδειξη του ότι αυτό δεν ισχύει είναι οι φετινές 2 εκλογικές διαδικασίες.

Στις φετινές εκλογές φάνηκε πως όταν ο λαός θέλει να αλλάξει πράγματα για την ίδια του την χώρα, μπορεί να το κάνει παραβλέποντας οποιαδήποτε σχέδια υψηλών ξένων ελίτ που έχουν ως στόχο να βλάψουν την χώρα. Η περίπτωση Τσίπρα είναι το πιο ακράδαντο παράδειγμα. Όλη η Ευρώπη έτρεμε για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, μήπως και κερδίσει ο Τσίπρας και αναιρέσει εν μια νυκτί όλο αυτό το τεράστιο οικοδόμημα που λέγεται ΕΕ και Ευρωζώνη.

Και δεν είναι μόνο η Ευρώπη. Είναι και η Αμερική. Η χώρα δηλαδή που για χρόνια την θεωρούσαμε ότι εμπλέκεται άμεσα σε κάθε βήμα της ελληνικής πολιτικής, ξαφνικά περίμενε αγωνιωδώς τις εκλογές στην Ελλάδα για να δει αν θα καταρρεύσει και η δικιά της οικονομία σε μια ενδεχόμενη βαθύτερη ευρωπαϊκή κρίση. Την ίδια μέρα του Μαΐου γίνονταν οι προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, μια εκ των υπερδυνάμεων στον πλανήτη, και οι δικές μας εκλογές είχαν περισσότερο ενδιαφέρον.

Μιλάμε δηλαδή για εξωπραγματικά πράγματα. Και δεν νομίζω να μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως και αυτό σχέδιο των Αμερικάνων ήταν. Για ποιο λόγο να ήταν; Αφού δεν θα τους συνέφερε σε καμία των περιπτώσεων κάτι τέτοιο. Μέχρι και ο ίδιος ο Ομπάμα ανησύχησε για το τι μέλει γενέσθαι στη Ευρώπη καθότι η οικονομία της ΗΠΑ συνδέεται άμεσα με τη ευρωπαϊκή. Τα τηλέφωνα πήγαιναν και έρχονταν με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Και όλα αυτά με έναν πολύ απλό τρόπο. Με τις εκλογές. Τον θεσμό δηλαδή που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει και που όλοι δέχονται. Και που δε μπορεί να κατασκευαστεί σε κανένα σκοτεινό δωμάτιο από καμία παγκόσμια ελίτ.

Όλα αυτά μέσω ενός πολύ απλού τρόπου, της λαϊκή κυριαρχίας. Της λαϊκής κυριαρχίας που τόσα χρόνια αγνοήσαμε και τη θεωρούσαμε καθοδηγούμενη. Κι όμως, όταν ο λαός θέλει, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει να αλλάξει τα πάντα. Γι αυτό και βάσει του Συντάγματος, ο λαός είναι το ανώτατο όργανο του κράτους, και κανένας άλλος! \

Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk