ΜΟΙΡΑΣΙΑ

Οταν λέµε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας προφανώς εννοούµε µια κυβέρνηση διαφορετική. Και πάντως δεν εννοούµε µια κυβέρνηση… µοιρασιάς της εξουσίας και λαφυραγωγήσεως της χώρας! Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που σηκώνουν το κύριο βάρος των ευθυνών άρχισαν να πληρώνουν το πολιτικό κόστος των αναγκαίων µέτρων. Αλλά τα µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου ως κυβέρνηση τι πράττουν; Είναι γνωστόν ότι οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ανεπίσηµες συνοµιλίες τους δεν κρύβουν ότι ο κ. Σαµαράς τους έχει ευχάριστα εκπλήξει µε τον τρόπο που εργάζεται.

ΜΟΙΡΑΣΙΑ | tovima.gr
Οταν λέµε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας προφανώς εννοούµε µια κυβέρνηση διαφορετική. Και πάντως δεν εννοούµε µια κυβέρνηση… µοιρασιάς της εξουσίας και λαφυραγωγήσεως της χώρας!
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που σηκώνουν το κύριο βάρος των ευθυνών άρχισαν να πληρώνουν το πολιτικό κόστος των αναγκαίων µέτρων. Αλλά τα µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου ως κυβέρνηση τι πράττουν;
Είναι γνωστόν ότι οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ανεπίσηµες συνοµιλίες τους δεν κρύβουν ότι ο κ. Σαµαράς τους έχει ευχάριστα εκπλήξει µε τον τρόπο που εργάζεται. Λένε επίσης, και εδώ είναι ίσως υπερβολικοί, ότι η Ελλάδα έχει Πρωθυπουργό και… ενάµιση υπουργούς, δηλαδή τον κ. Στουρνάρα (ένας…) και τον κ. Χατζηδάκη (ο… µισός!).
Περιµένοντας πάντως τις εξελίξεις στη δραµατική προσπάθεια διασώσεως της χώρας µε τους χειρισµούς του Πρωθυπουργού και των δύο υπουργών που κυρίως διαπραγµατεύονται µε τους τροϊκανούς και λοιπούς εκπροσώπους της ΕΕ, ας κοιτάζουµε και στα δικά µας εσώτερα.
Υπενθυµίζεται ότι η παρούσα κυβέρνηση απαρτίζεται από δεκάδες υπουργούς από τους οποίους περιµένουµε έργα και όχι λόγια. Ο λόγος δεν είναι βέβαια για ορισµένους αδιόρθωτους που συνεχίζουν τη φαυλοκρατική τους παράδοση εµβολίζοντας τη σηµερινή εξουσία. Μιλάµε για τους καλοπροαίρετους και ικανούς υπουργούς. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η Κοινή Γνώµη παρακολουθεί προσεκτικά τις δραστηριότητές τους και θα τους κρίνει µε βάση το έργο τους, δηλαδή θα κρίνει εκείνους που µέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστηµα των πρώτων εκατό ηµερών τους θα δείξουν έργο συγκεκριµένο.
Βέβαια την ευθύνη της αξιολογήσεως την έχουν ο Πρωθυπουργός και οι (άτυποι)… «αντιπρόεδροι» της οιονεί ελληνικής… τρόικας.
Στον κ. Σαµαρά ανήκει και η ειδικότερη ευθύνη άµεσου εξωπετάγµατος από τις υπουργικές θέσεις όσων τυχόν νοµίζουν ότι εδώ γίνεται κάποια µοιρασιά. Και προσπαθούν να επανδρώσουν όλους τους φορείς εξουσίας που επιβλέπουν µε πασίγνωστους συνεργάτες τους, επικαλούµενοι συχνά «εντολή Μαξίµου»!
Το φραγγέλιον, κύριε Πρόεδρε!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk