Η Σάμος ποντάρει στην τέχνη

Εκεί όπου νιώθει κανείς ότι ο πολιτισμός χάνει κάθε ελπίδα, ξαφνικά μαθαίνουμε για νέους χώρους και φρέσκες πρωτοβουλίες. Να, όπως το μέχρι πρότινος εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Πυθαγόρας» της Σάμου, στο λιμάνι του Πυθαγορείου, που μόλις φέτος μεταμορφώθηκε σε χώρο πολιτισμού και θα ονομάζεται Cultural Hotel Pythagoras.

Εκεί όπου νιώθει κανείς ότι ο πολιτισμός χάνει κάθε ελπίδα, ξαφνικά μαθαίνουμε για νέους χώρους και φρέσκες πρωτοβουλίες. Να, όπως το μέχρι πρότινος εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Πυθαγόρας» της Σάμου, στο λιμάνι του Πυθαγορείου, που μόλις φέτος μεταμορφώθηκε σε χώρο πολιτισμού και θα ονομάζεται Cultural Hotel Pythagoras. Με στόχο να στηρίζει τον διάλογο μεταξύ δημιουργών διαφορετικών εθνοτήτων και να γίνει μια νέα πλατφόρμα τέχνης, ο χώρος φιλοξενεί από τις 20 Ιουλίου την πρώτη ατομική έκθεση του βιντεο-καλλιτέχνη και κινηματογραφικού δοκιμιογράφου Χαρούν Φαρόκι (με εκθέσεις στην Tate, στο ΜoΜΑ της Νέας Υόρκης και αλλού) με τίτλο «Ανάμεσα στο μάτι και στο χέρι» με βιντεο-εγκαταστάσεις οι οποίες στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά μουσεία. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 20 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Samos Young Artists Festival (www.samosfestival.com). Εδώ και τρία χρόνια πίσω από το φεστιβάλ αλλά και της ανακαίνισης του χώρου βρίσκεται ένα ζευγάρι, εκείνος Γερμανός, εκείνη Ελληνίδα, που αγαπούν ιδιαίτερα τη Σάμο, έχουν σπίτι στο νησί και ωφελούν τον τόπο. Αθόρυβα και ουσιαστικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk