30.000 για μια ιδέα!

Προτού καν στήσει μισό πλάνο από το «A blast», την ταινία που βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά του, ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας την είδε να… κερδίζει ως σχέδιο παραγωγής το βραβείο Cinelink – Eurimages Coproduction Development στο 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο. Σημαντική επιτυχία.

Προτού καν στήσει μισό πλάνο από το «A blast», την ταινία που βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά του, ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας την είδε να… κερδίζει ως σχέδιο παραγωγής το βραβείο Cinelink – Eurimages Coproduction Development στο 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο. Σημαντική επιτυχία. Διότι το συγκεκριμένο βραβείο συνοδεύεται από 30.000 ευρώ, ποσό αμύθητο για τα μέτρα της εποχής και άκρως απαραίτητος για τη δημιουργία μιας ελληνικής ταινίας. Ενα τέτοιο ποσόν μπορεί αμέσως να λύσει τα χέρια και να ωθήσει τον κάθε δημιουργό και το επιτελείο του να κάνουν μεγάλα βήματα. Και αυτό θα κάνει ο Τζουμέρκας. Προς το παρόν το «A blast» βρίσκεται ακόμη στο στάδιο ανάπτυξης. «Και μάλλον θα βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο για αρκετό καιρό» είπε ο σκηνοθέτης στο «Βήμα». Ομως η θετική απήχηση που είχε η ταινία ως σχέδιο παραγωγής στην πρώτη επίσημη παρουσίασή της διεθνώς είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική.

Το «A blast» θα είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του 34χρονου σκηνοθέτη. Και αυτή τη φορά συνεργάζεται με την παραγωγό Μαρία Δρανδάκη και τη σεναριογράφο Γιούλα Μπούνταλη με την οποία είχε παρουσιάσει τη «Χώρα προέλευσης» που έδρεψε δάφνες στο εξωτερικό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk