προθήκες

Επανέκδοση της πολύ γνωστής τριλογίας του Κερ. Με φόντο τη γερμανική πρωτεύουσα σε τρεις διαφορετικές εποχές ο Μπέρνι Γκούντερ, πρώην αστυνομικός και νυν ντετέκτιβ, καλείται να επιλύσει τρεις μυστηριώδεις υποθέσεις. Η πρώτη ιστορία διαδραματίζεται στο Βερολίνο το 1936, η δεύτερη το 1938 και η τρίτη μετά τον πόλεμο. Κλασικό νουάρ.

αστυνομικό
Philip Kerr
Η τριλογία του Βερολίνου
Εκδόσεις Κέδρος,
σελ. 1.072, τιμή 29,50 ευρώ

Επανέκδοση της πολύ γνωστής τριλογίας του Κερ. Με φόντο τη γερμανική πρωτεύουσα σε τρεις διαφορετικές εποχές ο Μπέρνι Γκούντερ, πρώην αστυνομικός και νυν ντετέκτιβ, καλείται να επιλύσει τρεις μυστηριώδεις υποθέσεις. Η πρώτη ιστορία διαδραματίζεται στο Βερολίνο το 1936, η δεύτερη το 1938 και η τρίτη μετά τον πόλεμο. Κλασικό νουάρ.

μαθηματικό
Leonard Rosen
Ολα κραυγάζουν χάος
Εκδόσεις Τραυλός,
σελ. 448, τιμή 16 ευρώ

Υστερα από μια μεγάλη σε δύναμη έκρηξη στο κέντρο του Αμστερνταμ ανατινάζεται ένα ολόκληρο ξενοδοχείο και σκοτώνεται ένας 30χρονος μαθηματικός από το Χάρβαρντ λίγο προτού παρουσιάσει μια εργασία του σε διεθνές συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ο επιθεωρητής Ανρί Πουανκαρέ προσπαθεί να βρει τα αίτια της δολοφονίας του νεαρού μαθηματικού χρησιμοποιώντας το ευφυές μυαλό του και τις γνώσεις του στα μαθηματικά.

κατασκοπευτικό
Ben Macintyre
Επιχείρηση Κιμάς
Μετάφραση Φώτης Σκουλαρίκης,
Εκδόσεις Κλειδάριθμος,
σελ. 592, τιμή 19,90 ευρώ

Κάτω από αυτόν τον περίεργο τίτλο κρύβεται μια πραγματική ιστορία κατασκοπευτικής παραπλάνησης που έλαβε χώρα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Απρίλιο του 1943 ένας ψαράς βρίσκει στις ακτές της Ισπανίας να επιπλέει ένα πτώμα που επάνω του φέρει απόρρητα έργα για μια συμμαχική εισβολή. Επρόκειτο για μια καλοστημένη παγίδα, δόλωμα για τους ναζί, η οποία εξαπάτησε τη γερμανική αντικατασκοπία και έστειλε γερμανικά στρατεύματα σε λάθος κατευθύνσεις.

ιστορία
Γιάννης Γιαννόπουλος
Τσιταντίνοι, οι snob της Βενετικής Περιφέρειας
Εκδόσεις Παπαζήσης,
σελ. 648, τιμή 36 ευρώ

Οι τσιταντίνοι αποτελούσαν τη μεσαία τάξη σε σχέση με την πρώτη των ευγενών και την τρίτη του λαού. Ο Γιάννης Γιαννόπουλος δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε αντιρρήσεις που είχαν διατυπωθεί παλαιότερα, όταν είχε διατυπώσει την άποψη ότι τα μέλη των περιφερειακών συμβουλίων στις πόλεις της βενετικής επικράτειας, ειδικότερα στα νησιά του Ιονίου και στα Κύθηρα, δεν ήταν – παρά τους ισχυρισμούς τους – ευγενείς αλλά τσιταντίνοι.

περιοδικό
Σύναψις
Τρίμηνη Επιθεώρηση Ψυχιατρικής,
Νευροεπιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου
Τεύχος 25, σελ. 72, τιμή 10 ευρώ

Το τεύχος περιλαμβάνει ένα μικρό αφιέρωμα στην παιδοψυχιατρική, όπου παρουσιάζονται τέσσερις όψεις σύγχρονων κλινικών προβληματισμών, όπως είναι η κακοποίηση και παραμέληση παιδιών, η ιατρική και ψυχοκοινωνική προσέγγιση αλλοδαπών ανηλίκων, οι μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων και οι συνθήκες ιδρυματικής φροντίδας βρεφών.

φιλοσοφία
Nicholas P. White
Ο Πλάτων για τη γνώση και την πραγματικότητα
Μετάφραση Χρυσούλα Γραμμένου,
Εκδόσεις Gutenberg,
σελ. 347, τιμή 25 ευρώ

Ο συγγραφέας παρακολουθεί την κίνηση της σκέψης του Πλάτωνα από τον Ευθύφρονα ως τον Θεαίτητο, πέρα από διαχωρισμούς σε πρώιμο, μέσο και ύστερο, που επιβάλλονται συχνά στο έργο του, προσπαθώντας να φωτίσει την τόλμη του πλατωνικού εγχειρήματος, αλλά και να αναδείξει το ανικανοποίητο του Πλάτωνα που τον κινητοποιεί να γράψει το επόμενο έργο του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Βιβλία