Ινδονησία: Ουρακοτάγκος σε… απεξάρτηση από το κάπνισμα

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. Σε ένα μικρό νησί εξόρισαν τη θηλυκή ουραγκοτάγκο οι υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στην Ινδονησία προκειμένου να μπορέσει να απεξαρτηθεί από το κάπνισμα. Η Τόρι, μία θηλυκή ουραγκοτάγκος στο ζωολογικό κήπο του Σόλο στην Ιάβα, καπνίζει εδώ και μία δεκαετία τα τσιγάρα που πετούσαν επισκέπτες στο κλουβί της.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. Σε ένα μικρό νησί εξόρισαν τη θηλυκή ουραγκοτάγκο οι υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στην Ινδονησία προκειμένου να μπορέσει να απεξαρτηθεί από το κάπνισμα.

Η Τόρι, μία θηλυκή ουραγκοτάγκος στο ζωολογικό κήπο του Σόλο στην Ιάβα, καπνίζει εδώ και μία δεκαετία τα τσιγάρα που πετούσαν επισκέπτες στο κλουβί της.

Συνοδεία του συντρόφου της Ντίντικ μεταφέρθηκε σε νησί που υπάρχει εντός του ζωολογικού πάρκου.

Ξεκίνησε το κάπνισμα μιμούμενη τους ανθρώπους. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκείνη μάζευε τις αναμμένες γόπες που επισκέπτες πέταγαν στο κλουβί της, ενώ ο Ντίντικ ως σωστός σύντροφος, αναλάμβανε να τις πατήσει για να σβήσουν.

«Οι ασυνείδητοι επισκέπτες αποτελούν συχνό φαινόμενο στους ζωολογικούς κήπους της Ινδονησίας» δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο υπεύθυνος του πάρκου.

«Υπάρχουν πινακίδες που δηλώνουν ότι απαγορεύεται η ρίψη τροφίμων ή τσιγάρων στα ζώα, όμως εκείνοι εξακολουθούν να το κάνουν» προσέθεσε.

Η Τόρι είναι μια εκ των τεσσάρων απειλούμενων ουραγκοτάγκων που φιλοξενούνται στο ζωολογικό κήπο του Ταρού Τζουρούγκ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk