Βρήκαν τμήμα του φορτηγού, άφαντα τα έργα του Μήλιου

Βρέθηκε την Παρασκευή 27/7 τμήμα του φορτηγού αλλά όχι τα έργα του καλλιτέχνη Γιώργου Μήλιου που μαζί με το φορτηγό μεταφορικής εταιρείας έργων τέχνης είχαν κλαπεί χθες τα ξημερώματα.

Βρέθηκε την Παρασκευή 27/7 τμήμα του φορτηγού αλλά όχι τα έργα του καλλιτέχνη Γιώργου Μήλιου που μαζί με το φορτηγό μεταφορικής εταιρείας έργων τέχνης είχαν κλαπεί χθες τα ξημερώματα. Στο Ζεφύρι της Αττικής η Αστυνομία εντόπισε τον αποθηκευτικό χώρο του φορτηγού της μεταφορικής εταιρείας που πήγαινε στον Πόρο τα 54 έργα του καλλιτέχνη αλλά όχι τα έργα αυτά. Οι άνθρωποι της μεταφορικής εταιρείας και ο καλλιτέχνης έκαναν καταθέσεις στην Αστυνομία και η έρευνα για τον εντοπισμό των έργων που εκλάπησαν συνεχίζεται.

Τα 54 έργα του Γιώργου Μήλιου έκαναν φτερά μαζί με το φορτηγό της εξειδικευμένης προς τούτο εταιρείας που τα μετέφερε στον Πόρο για λογαριασμό της νέας έκθεσης του καλλιτέχνη που θα εγκαινιαζόταν το Σάββατο 28 Ιουλίου στην γκαλερί Citronne του νησιού.

Ανακοίωση της γκαλερί
«Η ενότητα «Αρχέτυπα» του Γιώργου Μήλιου επρόκειτο να κλείσει τις εφετινές εικαστικές εκδηλώσεις της γκαλερί Citronne στον Πόρο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη. «Στην έκθεση αυτή, την τελική, παρουσιαζόταν η εκτεταμένη αναζήτηση του καλλιτέχνη, μια «έρευνα – εκσκαφή στον κόσμο της τέχνης και στα σωθικά μας», καθώς σημειώνει ο ίδιος στο πρόγραμμα. Η αναζήτηση απεικονίζει με μία ονειρική έκφραση, με τα χρώματα της γης, χερσαία και θαλασσινά, όλα όσα εισπράττει και επεξεργάζεται η ψυχή και η μνήμη, υπό την επήρεια μιας μορφής, ενός τοπίου, μιας συνάντησης, μιας εμπειρίας. Τα έργα του Γιώργου Μήλιου εκλάπησαν κατά την μεταφορά τους από την Αθήνα στον Πόρο. Πέρα από τη μεγάλη αναστάτωση και τη βαθιά λύπη που προξενεί μια τέτοια αναντικατάστατη απώλεια, η γκαλερί Citronne βρίσκεται σήμερα, παραμονές των εγκαινίων, με το πρόγραμμά της ακρωτηριασμένο, με τη θεματική της ελλειμματική. Ο κύκλος των εκδηλώσεων παραμένει ανοιχτός και ατελής, καθώς απουσιάζει η κατάληξή του. Τα «Αρχέτυπα» συμπλήρωναν την εφετινή οπτική, το τρίπτυχο των παραστάσεων μέσα στο θερινό σκηνικό του Πόρου, ανάμεσα στον λόφο και την θάλασσα. Ο εκθεσιακός χώρος παραμένει ελλιπής, εν αναμονή»
.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk