Χαλυβουργοί: Επαναπρόσληψη απολυμένων και αποχώρηση των ΜΑΤ

Την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου ζήτησε το Σωματείο των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση την Παρασκευή

Την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου ζήτησε το Σωματείο των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση την Παρασκευή.

Ο υπουργός, που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του εργοστασίου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα αιτήματα αυτά αύριο, Σάββατο.

Οι απεργοί άφησαν αιχμές κατά του Γ. Βρούτση ότι δεν κρατά τις δεσμεύσεις του, δεδομένου ότι τα MAT παραμένουν στο εργοστάσιο. Αντίθετα σε ένδειξη καλής θέλησης τα τελευταία 24ωρα οι απεργοί έχουν αποσυρθεί από την είσοδο του εργοστασίου, καθώς ο υπουργός Εργασίας είχε θέσει ως προϋπόθεση για το διάλογο να είναι η μονάδα της Χαλυβουργίας ανοιχτή «χωρίς αλυσίδες και λουκέτα και χωρίς ΜΑΤ».

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες το αίτημα που έθεσαν οι εργαζόμενοι σε ό,τι αφορά τους απολυμένους συναδέλφους τους, κινείται στο πλαίσιο της συμβιβαστικής πρότασης που είχαν καταθέσει από την αρχή του διαλόγου για σταδιακή επαναπρόσληψη των απολυθέντων.

Το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία έχουν νεά γενική συνέλευση για τον καθορισμό της στάσης τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk