Αλλεργιογόνα συστατικά σε σοκολάτες και σορμπέ βατόμουρου

Την απόσυρση προϊόντων σοκολάτας και σορμπέ βατόμουρου ζήτησε ο ΕΦΕΤ διότι διαπίστωσε ότι περιείχαν αλλεργιογόνα συστατικά δίχως να αναγράφονται στη συσκευασία. Ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία σοκολάτας και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών της

Την απόσυρση προϊόντων σοκολάτας και σορμπέ βατόμουρου ζήτησε ο ΕΦΕΤ διότι διαπίστωσε ότι περιείχαν αλλεργιογόνα συστατικά δίχως να αναγράφονται στη συσκευασία. Ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία σοκολάτας και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών της.
Πρόκειται για τις σοκολάτες:
– «Balance Belgian chocolate no sugar added 72% cocoa», (100 γρ.) η οποία εισάγεται από την επιχείρηση «ΣΑΝΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L491 και ημερομηνία λήξης 04/2013.
– «Basic soya kuvertüre 40%» η οποία εισάγεται από την εταιρεία «ΜΟΣΕΣΚΟΥ ΒΙΡ. ΛΑΟΥΡΑ», με ημερομηνία λήξης 04.12.2012
– «Labooko dark chocolate 80% Peru Criollo» η οποία εισάγεται από την εταιρεία «ΜΟΣΕΣΚΟΥ ΒΙΡ. ΛΑΟΥΡΑ», με ημερομηνία λήξης 10.11.2012
Επίσης ο ΕΦΕΤ εντόπισε καζεϊνη σε σορμπέ βατόμουρου (συσκευασίας 550 γρ.) με την εμπορική ονομασία «Appassionato Sorbet Cassis BLACKCURRANT», που εισάγεται από την επιχείρηση «BAZAAR A.E.». Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L112688 και ημερομηνία λήξης 11-2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk