Τρείς φράσεις και μια ψήφος που έκαναν τον Καμμένο «Ανεξάρτητο»

Τρείς φράσεις και μια ψήφος που έκαναν τον Καμμένο «Ανεξάρτητο» | tovima.gr

Στη σημερινή Ελλάδα, υπάρχει μια εκ βάθρων αποστροφή προς την πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς η τελευταία έχει απογοητεύσει τους πολίτες της σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Πολλά σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα έχουν παρθεί με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα το οποίο συμπαρασύρει συλήβδην όλα τα χρόνια διακυβέρνησης από την Μεταπολίτευση και μετά με την λογική ότι για το τέλμα που έχουμε φτάσει ως χώρα φταίνε από κοινού και τα 2 μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει από το 1974 και έπειτα. Γι αυτό το λόγο λοιπόν, έχουν εμφανιστεί νέα κομματικά μορφώματα τα οποία φέρονται ως κοινωνοί της αλλαγής και της πρωτοπορίας και ως κάτι τελείως διαφορετικό από το «φαύλο χθες», τα οποία έχουν ελκύσει μερίδα του κόσμου.

Τι γίνεται όμως όταν το «χθες» πλασάρεται ως κάτι καινοτόμο και καινούργιο και εντελώς εκτός από όλο αυτό το σαθρό πολιτικό σκηνικό; Τότε ακριβώς έχουμε ένα νέο κόμμα του 7,51% το οποίο καταφέρνει να πείσει τον κόσμο για το διαφορετικό του χαρακτήρα του και να εισέλθει στην βουλή ως ένα «καθαρό» κόμμα. Αυτό ακριβώς ήταν που προσπάθησε να αναδείξει ο κ. Καμμένος μέσα από το κόμμα του

• την διαφορετικότητα και την καθαρότητα ενός νέου κόμματος από το παλιό πολιτικό σκηνικό, μολονότι βέβαια η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος πρωταγωνιστούσαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις των δύο κομμάτων. Και όλα αυτά με έναν πολύ περίτεχνο τρόπο.

Μέσω 3 φράσεων και μιας ψήφου. Σημαίες για το νέο κόμμα του κ. Καμμένου αποτέλεσαν τα περιβόητα CDS, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της χώρας που θα μας γέμιζε πετρέλαιο και τέλος οι πολυπόθητες Γερμανικές Αποζημιώσεις, που ξυπνούσε στους Έλληνες ένα αίσθημα ότι και οι Γερμανοί χρωστάνε, όχι μόνο εμείς.

Και βεβαίως να μην ξεχνάμε την μη ψήφο για το δεύτερο Μνημόνιο η οποία αποτέλεσε και «κόκκινη γραμμή» για την δημιουργία του συγκεκριμένου κόμματος (άλλωστε η συγκεκριμένη γραμμή υπάρχει και στο ίδιο το σύμβολο του κόμματος…). Κι όλα αυτά αποτέλεσαν μια εξαιρετική κάλυψη προκειμένου να σβηστεί μονομιάς το όποιο παρελθόν των στελεχών του κόμματος και να αναδειχθούν ως «νέοι-ανεξάρτητοι» πολιτικοί που δεν έχουν καμία σχέση με τα παλαιά κόμματα.

Πώς γίνεται, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που εκλέγεται από το 1993 μέχρι και το 2009 βουλευτής με την ΝΔ και έχει διατελέσει και Υφυπουργός εμπορικής Ναυτιλίας να διατείνεται πως κομίζει κάτι το διαφορετικό και το καινούργιο και πως είναι «Ανεξάρτητος» προς όλη την πολιτική ιστορία της χώρας;

Πώς γίνεται εφόσον υπάρχει ένας τέτοιος γενικός αφορισμός προς όλο το πολιτικό σύστημα με ένα αίσθημα του ότι πρέπει να τιμωρηθεί το παλαιό καθεστώς που έχει βυθίσει την ελληνική κοινωνία στην κρίση και την απελπισία, εν τούτοις το ίδιο το σύστημα αυτό με δύο τρία επικοινωνιακά τρικ να βρίσκει την θέση του στη συνείδηση του λαού;

Γιατί εύκολο είναι να λέει ο καθένας πως οι πολιτικοί φταίνε για την τωρινή κατάσταση και πως πρέπει να επέλθει η αλλαγή, αλλά τι είδους αλλαγή μπορεί να υπάρξει με πρωταγωνιστές εκείνους που συνέβαλαν για την κατάσταση της χώρας μας σήμερα και που τώρα παρουσιάζονται σαν να μην ήξεραν τίποτα και πως όλα γίνονταν σε «σκοτεινά» γραφεία που αυτοί δεν είχαν καμία γνώση, διότι αν είχαν δεν θα άφηναν σε καμία των περιπτώσεων να συμβούν όσα έγιναν.

Έτσι λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της Χώρας, όταν απλά αλλάζουν τα σύμβολα και οι καταστάσεις και όχι οι συνειδήσεις. Γιατί τότε ο λαός παρασύρεται από τον θυμό του προς τα παλιά σύμβολα και αναζητά κάποιο «αποκούμπι» σε οτιδήποτε του φαίνεται εκείνη την ώρα νέο και διαφορετικό, χωρίς να αναρωτηθεί ιδιαίτερα αν όντως τα δεδομένα αυτά είναι νέα και άρα άξια δοκιμής ή αν είναι παλιές νοοτροπίες με την επικάλυψη του νέου προκειμένου να γίνουν αρεστές και πειστικές. Και εκεί ακριβώς είναι που εμφανίζονται οι «καιροσκόποι» της πολιτικής προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο του κόσμου και να συνεχίσουν την παλαιά κομματική συνταγή, ασχέτως με το τι «ανανεωτικό μανδύα» δύνανται να φορούν κάθε φορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk