Η νύφη του Κιμ απέκτησε όνομα…

Λύση στο μυστήριο της γυναίκας που είχε βρεθεί πρόσφατα στο πλευρό του 28χρονου Κιμ Γιονγκ-Ουν έδωσαν για πρώτη φορά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, τα οποία μετέδωσαν ότι η γυναίκα που εμφανίστηκε τελευταία μαζί του στα εγκαίνια θεματικού πάρκου στην Πιονγκγιάνγκ είναι η σύζυγός του, ονόματι Ρι Σολ-Γιου. Ωστόσο, το πότε και πού παντρεύτηκε το ζευγάρι δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ενώ τα δελτία στην αγγλική γλώσσα δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στο θέμα

Λύση στο μυστήριο της γυναίκας που είχε βρεθεί πρόσφατα στο πλευρό του 28χρονου Κιμ Γιονγκ-Ουν έδωσαν για πρώτη φορά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, τα οποία μετέδωσαν ότι η γυναίκα που εμφανίστηκε τελευταία μαζί του στα εγκαίνια θεματικού πάρκου στην Πιονγκγιάνγκ είναι η σύζυγός του, ονόματι Ρι Σολ-Γιου. Ωστόσο, το πότε και πού παντρεύτηκε το ζευγάρι δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ενώ τα δελτία στην αγγλική γλώσσα δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στο θέμα.

Η νεαρή γυναίκα εικάζεται ότι μπορεί να είναι μια σχετικά γνωστή στην πατρίδα της τραγουδίστρια της Βόρειας Κορέας. Την ίδια ώρα, τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας δήλωναν ότι ίσως πρόκειται για μια άλλη τραγουδίστρια της Βόρειας Κορέας, την Χιγιόν Σονγκ-Γουόλ, με την οποία είχε παλαιότερα σχέση ο Κιμ Γιονγκ-Ουν που διεκόπη, όμως, από τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο που προέρχεται από ανώτερη κοινωνική τάξη ενώ η εμφάνιση και το χτένισμα δυτικού τύπου που φέρει η νεαρή γυναίκα δείχνουν, για πολλούς, την δυτική επιρροή που είχε στον Κιμ Γιονγκ-Ουν, η σύντομη παραμονή του για σπουδές στο εξωτερικό.

Πρόκειται, πάντως, για την ίδια γυναίκα που είχε συνοδεύσει πρόσφατα τον νεαρό ηγέτη στην τελετή για τη 18η επέτειο από το θάνατο του παππού του Κιμ Ιλ-σουνγκ, και ιδρυτή του κομμουνιστικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε μαζί του στην κηδεία του πατέρα του, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπάρχουν εικασίες ακόμη που κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για γάμο του ζευγαριού το 2009, τον οποίο και κανόνισε ο πατέρας του νυν ηγέτη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, καθώς και για τη γέννηση ενός απογόνου την επόμενη χρονιά.

Παρά τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το θέμα φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους ξένους αναλυτές, οι οποίοι ασχολούνται εδώ και εβδομάδες με την προσωπική ζωή του ηγέτη και με την παρουσία της μυστηριώδους, μέχρι πρότινος, γυναίκας, η οποία μάλλον επιβεβαιώνει μια περισσότερο δυτικότροπη ηγεσία στη χώρα. Είναι πρωτοφανείς, άλλωστε, οι συγκεκριμένες δημόσιες εμφανίσεις του νεαρού ηγέτη καθώς κάτι τέτοιο δε συνήθιζε ούτε ο πατέρας ούτε ο παππούς του και μάλλον δείχνει μια περισσότερο χαλαρή διάθεση από πλευράς του.

Εντωμεταξύ, ο Κιμ Γιόνγκ-Ουν ανέλαβε και αρχιστρατηγος του βορειοκορεάτικου στρατού την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώνοντας το σύνολο των εξουσιών στο πρόσωπό του και θέλοντας να αφήσει το δικό του «στίγμα» στην νέα ηγεσία της χώρας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk