Ως κατεπείγον συζητείται το ν/σ για τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας για τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας για τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή και τη Δευτέρα εισάγεται για επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Η Επιτροπή θα αποφανθεί επί της πρότασης της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή την Τρίτη να έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Η διαδικασία του κατεπείγοντος προκαλεί αντιδράσεις στα κόμματα. Ήδη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος είπε ότι το κόμμα του διαφωνεί με την επαναφορά της διαδικασίας του κατεπείγοντος και μάλιστα, όπως είπε, στην αρχή του νομοθετικού έργου, που σηματοδοτεί και ποια θα είναι η συνέχεια για τα νομοσχέδια που θα πιέζει η τρόικα να έρθουν στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει διατάξεις και για τον Οργανισμό λειτουργίας του Ιδρύματος Νεολαίας και τη Διά Βίου Μάθηση, όπως και διατάξεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk