Αλλάζει και πάλι ο τρόπος εκλογής των νέων πρυτάνεων για τα ΑΕΙ

Θα ολοκληρώσουν την θητεία τους οι νυν πρυτανικές αρχές και θα αναλάβουν την εκλογική διαδικασία. Οι νυν διοικήσεις θα πρέπει να εφαρμόζουν τον νέο Νόμο-Πλαίσιο

Αλλάζουν εκ νέου τα δεδομένα στο θέμα της εκλογής των νέων διοικήσεων των ΑΕΙ. Μετά από πρόταση της ΔΗΜΑΡ, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν, την Πέμπτη, να αποδεχτούν ολοκλήρωση των θητειών τους για τις εκλεγμένες πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ με την προϋπόθεση να ολοκληρώσουν αυτές τις εκλογές για τα νέα συμβούλια διοίκησης των πανεπιστημίων, στην διάρκεια της θητείας τους.

Ετσι, με εξαίρεση τρία πανεπιστήμια στα οποία λήγει η θητεία των πρυτανικών αρχών τους τον Αύγουστο, στα υπόλοιπα θα ολοκληρώνεται η θητεία τους και μετά θα αναλαμβάνουν τα νέα συμβούλια διοίκησης.
Οι θητείες πολλών Ιδρυμάτων λήγουν το 2014 οπότε και θα αναλάβουν οι νέες διοικήσεις τους. Στο διάστημα αυτό όμως, οι νυν διοικήσεις των ΑΕΙ θα εφαρμόζουν τον νέο νόμο.
Το ίδιο ισχύει και για τα ΤΕΙ. Η πρόταση αυτή αναμένεται και ότι θα κατατεθεί, τελικά, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στη Βουλή, καθώς το υπουργείο Παιδείας την αποδέχεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk